lördag 23 januari 2010

P13 Å/K IBS - Perstorp IBK 10-2

Å/K IBS - Perstorp IBK 10-2 (3-0,2-0,5-2)

Första perioden börjar lite trevande och vi hittar inte rätt i våra uppspel. Det är tydligt att det sitter nerver i denna matchen. Det dröjer ända till 9:01 innan det släpper. Det är Linus som går bakom Perstorps kassen ut till vänster och slår en läcker passning över slottet ut på höger sida till Emil. Emil står beredd med laddad bössa och vispar upp bollen i målvaktens vänstra kryss med ett grymt dragskott! Nu vaknar våra Svarta Pantrar som legar på lur i första perioden. 11:43 så slår Alexander en passning till Dennis. Dennis gör en pirruet i värsta Lets Dance stil, poäng på den var 10,0. Detta var för Perstorps backen helt oväntat och även för övriga i hallen. Efter den 10 poängaren så drar han på ett dragskott mitt i slutklämmen och stänker in bollen i vänster burgavel till 2-0. De Svarta Pantrarna är nu tända och Oskar gör ett långt utkast i mitten upp till Benjamin som skickar bollen vidare till Niko som kommer på traditionellt sätt i full fart med sladd. Niko klipper till direkt och vi har 3-0 på tavlan vid 12:05.

Andra perioden drar igång i full fart Perstorp börjar spela lite grinigt och det smittar av sig på våra grabbar som minsann inte vill vika sig. Domaren delar ut en del reprimander till båda lagen om att lugna ner sig. Spelet kommer igång och nu börjar bollen rulla runt i laget. 4-0 kommer som på posten. Det är Rikard som slår en skolbokspassning till Fabian som står helt fri och kan stänka upp bollen i nättaket som en raket. i den nionde minuten så åker Perstorp på en utvisning för felaktigt avstånd. I powerplay så får Fabian chansen och han klipper till på halvvolley och trycker därmed in 5-0.

Tredje perioden startar i mersmak. Linus kommer i hög fart på högerkanten och slår in en stenhård passning till Emil som står och lurar framför målvakten. Emil behöver bara sätta fram klubban på denna hårda passningen och styra in bollen men en lätt vinkling på klubban. 6-0, 2:45, Läckert! Nu går det lite övermod i spelarna och vi börjar tappa positioner. Perstorp är inte sena att ta till vara på detta. 6-1 reduseringen sitter i kassen vid 4:49. Vi tappar markeringarna och Perstorps FW slår en passning från högra hörnet och Centern stäter in bollen. Perstorp får mersmak av detta och vid 5:16 så kommer 6-2. Det är ett oväntat långskott som tar i högra stolpen och studsar på Oskar och sedan i stolpen igen och sedan ramlar den retligt in i målet. Två onödiga mål. Vi skakar om grabbarna i båset och de tar tag i spelet igen. 7-2 kommer vid 8:38. Det är Emil så spelar fram en läckerbit till Viktor. Viktor klipper till men målvakten räddar. Returen tar Viktor själv hand om och vispar in. 9:13 kommer 8-2. Det är Fabian som spelar bak till Martin som spelar vidare direkt till Niko. Niko klipper till direkt utan att tveka och bollen sitter snyggt i mål. 10:40 kommer 9-2. Viktor krigar åt sig bollen i till vänster om Perstorps målvakten. Han slår in bollen till Linus framför kassen som tackar för lördagsgodiset och stänker in bollen i mål!. 10-2 är åter Viktor som från samma position dara en Perstorps Forward så han ramlar och slår därefter in bollen till Linus som stänker in bollen resolut vid 14:33. En av Perstorps forwards blir nu lite sur och och på en tvåminutare. Vi får nu under de sista 30 sekunderna se ett vackert powerplay spel där bollen går som på ett snöre mellan de Svarta Pantrarna. Benjamin till Niko. Niko till Martin. Martin till Fabian. Fabian till Niko. Niko till Martin och Martin till Fabian som klipper till bollen. Med ett ringande ljud träffar bollen stenhårt i stolpen. Fabian tar själv hand om returen och stänker in den och hela hallen kokar! Tyvärr så blev målet bortdömt för hög klubba. Lite synd med ett så vackert förspel.

Dagens match var en dag på jobbet för våra Svarta Pantar. Samtliga spelare gör en kanon insatts och visar att ni är grymma innebandyspelare. Skönt att ni kunde hålla era känslor i styr trots att det var lite grinigt på planen ibland. Det är härligt att hela laget är med och presterar och driver fram denna segern.

Härligt jobbat grabbar!

Bonny, Thomas

1 kommentar:

  1. Riktigt bra spelat idag killar
    //Viktor Johnsson

    SvaraRadera