söndag 24 januari 2010

P12 Engelholm vita- Å/K IBS 11-4

(3-2, 4-1, 4-1)

I dag var det seriefinal mot Engelholm och vi var verkligen sugna på att vinna.
Innan matchen snackade vi om att spela tufft i närkamperna och täcka skott över hela banan.

1 Perioden

Matchen startade i ett ursinnigt tempo och redan efter 22 sekunder spelar Martin fram Fabbe som klipper till direkt målvakten har inte en chans och vi har 0-1. Men man får inte vara glad länge. 26 sekunder senare får en Engelholmspelare i lugn och ro ta emot bollen och klippa in 1-1.
Och det blir ännu värre. 34 sekunder senare händer samma sak igen. Markeringsspelet är obefintligt och vi har 2-1 till Engelholm. Trots att vårt possitionspel är under all kritik håller vi jämna steg med Engelholm. 5:14 in i matchen räddar Oliver ett skott kastar blixtsnabbt till Fabbe som kallt lägger in 2-2. Nu bytar vi chanser med varandra. Engelholm bombar på med stenhårda skott, och vi försöker kriga oss in på mål. Det är Engelhom som lyckas ta ledningen. Dom slår in en boll i slottet där en omarkerad kille kan peta in 3-2. Trots att dom får en man utvisad kan vi inte komma ifatt innan pausen.

2 Perioden

Efter en tempostark första period hade vi förhoppningar på att vi skulle kunna behålla tempot och att Engelholm skulle tröttna. FEL. Redan efter 1 minut gör dom 4-2 när ni missar markeringen framför mål. Nu börjar alla gnälla på varandra. Skit i det tycker Martin kan dom göra mål kan jag. Så han sätter högsta fart mot mål och smäller in 4-3. Nu står matchen och väger och tyvärr så drar Engelholm det längsta strået. Dom gör lite enkelt 5-3 när vi missar i markeringen framför mål igen. Trots att vi skapar chanser så är humöret på väg ner i källaren.
Vi jobbar helt fel så det tar på krafterna också. När sen Engelholm gör 6-3 och 7-3 är det en jättebrant uppförsbacke. Vi tar en timeout och försöker få in mer energi i laget och hoppas få ett mål innan periodpausen. Det gick tyvärr inte så det är ett gäng mycket sura killar som går till pausvila.

3 perioden

Vi ska iallafall kämpa och visa Engelholm att vi kan spela bra innebandy. Benja har lyssnat och drar iväg direkt på tekning. Kör lite slalom och lägger in 7-4 och det lyfter oss lite i en minut ungefär. Sen tappar vi markering två anfall i rad, Engelholmspelarna kan skjuta så dom kan enkelt gå från 7-4 till 9-4 på en minut. Alla vet att matchen är över men det gäller att hänga i, om inget annat för vår egen självkänsla. Vi försöker och skaffar också fram ett par chanser men det vill sig inte. När sen Engelholm har fri skotträning mot vårt mål kan dom lite väl enkelt göra 10-2 och 11-2. Matchen är över och det är bara att ta av hatten för ett mycket bra spelande Engelholmslag.

Idag visste vi att det skulle bli tufft. Det var seriefinal och Engelholm stod för motståndet. Trots det kändes det inte omöjligt. Vi skulle kriga (som svarta pandor?) Vara noggranna och täcka deras skott. Snällt sagt så gick det inget vidare! När vi sen börjar tjafsa om vem som gör fel blir det absolut inte bättre. I dag gjorde vi en riktig plattmatch och det händer ibland. Jag tror att vi ville FÖR mycket idag och Engelholm hade en bra dag där allt gick in. Det är bara att bryta ihop och komma igen killar, för nästa match är mot Helsingborg om vem som ska bli 2:a i serien.