måndag 21 mars 2011

Å/K IBS – FBC Engelholm Ungdom Vita A 8-2

Å/K IBS – FBC Engelholm Ungdom Vita A 8 – 2 (1-1, 3-0, 4-1)

Vi startar matchen i ett högt tempo och alla jobbar på sina positioner precis som vi hade sagt. 2:45 in i perioden så får Emil L på ett skott som Engelholms målvakten gör en kanonräddning på. Strax därefter så får Viktor E på ett stolpskott. 3:38 har Fabian H på ett kanonskott som sitter i hjälmen på målvakten. 4:25 så kommer vårt första mål. Det är Fabian H som passar till Pontus som drar på ett skott som inte målvakten kan hålla. Och vi har rättvist 1-0 efter alla dessa chanser. Vi fortsätter att mala på och Engelholm gör vissa ryck upp på vår planhalva. Engelholm är alltid farliga med sina skott och det vill till att vi sätter stopp för dessa och det gör vi bra. Men när klockan står på 6:11 så kvitterar Engelholm till 1-1. Vi hänger inte med huvudet för detta utan fortsätter att kriga och ligga på. 9:58 har Emil B på ett stolpskott som ännu klingar. 12:29 så får vi vår första utvisning och det är olycklige Fabian E som åker på denna för slag. Vi skall spela boxplay och ser till så att Engelholm inte får låna bollen. Utan det är vi som skapar chanserna och vi spelar väldigt smart. Perioden slutar 1-1, konstigt nog.

Andra perioden börjar i lika högt tempo och vi skapar farligheter hela tiden. 0:42 får vi ett frislag nere i motståndarnas ena hörn. Fabian H lägger detta snabbt till en fristående Niko som klipper till direkt och bollen sitter stenhårt i nättaket. Mål trodde alla, men nej då. Domarna var inte riktigt med här och målet blev bortdömt. 1:04 för vi äntligen ett välförtjänt mål, det är Pontus som med en snygg genomskärare hittar Nikos klubba. Niko gör inget misstag utan lägger elegant i bollen i målet och vi har 2-1. I denna stund var det riktigt kul att se killarna spela, de hade väldigt kul på banan det märktes lång väg. När klockan stod på 3:02 så gjorde Fabian E mål. Detta kom till på en läcker passning från Anton V och Fabian E hängde in 3-1. Denna femma stannade kvar på banan för de var inte riktigt färdiga. Redan efter ytterligare 36 sekunder så var det dags igen. Nu var det Viktor F som fick göra ett mål på passning från Fabian E. Viktor var snabbt framme och högg på returen och kunde lägga in 4-1. Engelholm tar nu time out och försöker samla sina killar. Vi släpper inte in Engelholm, utan så fort de får bollen så krigar vi till oss den igen. Trots att vi har detta övertag så gör vi inte fler mål i denna period.

Inför tredje perioden så valde vi att målvakterna Oliver J och Simon I skulle få dela på denna så att alla fick spela lika mycket. Första perioden så stod Oliver och i andra så stod Simon. Oliver börjar i denna sista period att stå. Det dröjer ända tills klocka står på 1:53 när det är dags för ett mål igen. Nu är det Linus G som från vänsterkanten hittar en löpare vid namn Emil B som hänger in bollen i nätmaskorna. Ställningen är nu 5-1, vi känner oss inte färdiga med detta. 2:20 så får en Engelholm spelare på ett skott som Oliver J gör en kanonräddning på, och det går ett sus genom publiken. När klockan står på 6:26 så gör Engelholm ytterligare ett mål, det kommer från ett långskott från mittplan och 5-2 är ett faktum. Inget att gör någonting åt, utan bit ihop och kör vidare manar vi ledare på. 7:36 in i perioden så gör vi bytet med målvakterna och Simon kommer in på banan igen. När klockan står på 8:10 så står även han för en kanonräddning och suset på läktare kommer igen. 8:49 så drar Emil L på ett slagskott mot Engelholms mål och deras målvakt (bäst för dagen i Engelholm) en riktigt fin räddning, men han släpper en retur som kobran Emil B hugger på. Han vispar till bollen och den skall bara in i mål och vi har 6-2. 7-2 kommer efter en läcker inspelning av Viktor F. Han slår en tunnel på Engelsholmsbacken och bollen går till en helt fristående Fabian E, han gör inget misstag här utan slår till bollen som går i mål. Att alla kan vara delaktiga när man gör mål fick vi se bevis för när vi gör 8-2. Fabian H vinner tekningen som uppstod efter 7-2 målet. Bollen går ner till Martin som spelar över till Jonte som spelar tillbaka till Martin. Han spelar den vidare på högerkanten till Niko, som drar ner till Engelholms höger hörn och vidare över till Pontus på vänsterkanten. Han spelar den i sin tur ner till Martin igen. Martin skickar bollen med direkt pass upp i mitten till en frispringande Fabian H, som med en direkt volley smackar in 8-2. Kul uppvisning, grabbar! Vi spelar ut matchen och vinner den rättvist med 8-2.

Idag ställde vi upp med det lag som skall spela DM och det var första gången de spelade tillsammans. Vi gör en bra match, dock finns det en del att justera inför helgen. Martin kör dubbla byten mellan Jonte och Kalle, det märks inte att vi saknar en back idag. Adam och Viktor E spelar väldigt bra ihop. Alla backar spelar enkelt idag och lämnar inte mycket åt slumpen. Våra centrar jobbade bra hemåt och såg till att det inte blev några kontringar. Forwards jobbade bra med hem och såg till att deras backar hade svårt att spela upp bollen. Idag gör samtliga spelare en bra match och man lyssnar och tar åt sig det vi ledare säger. Nu hoppas vi bara att Victor H också kan vara med. Han var med som ledare under denna match och skötte sig bra.