onsdag 2 mars 2011

Munka- Ljungby – Å/K IBS 2-8

Munka- Ljungby – Å/K IBS 2-8 (0-3,0-2,2-3)

Första perioden får en riktig smakstart. Vi får ett frislag ute på högerkanten vid 0:23 och Martin kliver själv fram till bollen. Munka försvaret verkar inte vara med i spelet så Martin klipper till bollen själv och scha-smack så sitter den elegant i målet, 0-1. Vi trummar på direkt efter målet. Benjamin jobbar som en svulten iller nere i vänsterhörnet. Som av magi så lyckas han komma ut med bollen och slår en förtrollande passning till Victor framför som är beredd med sitt eget trollspö. Bollen sitter tajt lågt vid sidan om målvakten vid 1:06, 0-2. Vid 2:30 så är Munka uppe och kämpar om att trycka in bollen i vårt mål. Bollen går via Oskars ben och studsar och dansar fram bakom Oskar. I sista sekund lyckas Oskar fiska ut bollen innan den dansar in över mållinjen. Det såg ut som mål från vårt håll men en av domarna står perfekt placerad bakom målet och ser att den inte är inne. Spelet vänder direkt och bollen går längs vänsterkanten till Benjamin som skickar den vidare till Victor som åter skickar bollen i kassen till 0-3 vid 2:50. Munka är i chocktillstånd och kommer inte igång med sitt spel utan vi har kontroll över matchen. Vid 07:30 så har Niko en riktig rökare på målet men den går via målvaktens hjälm och utanför. Nu slappnar vi av lite och Munka lyfter upp spelet och sätter högt tryck på våra backar. Detta gör att vi inte får till några bra uppspel. Resultatet står sig dock perioden ut.

Andra perioden börjar Munka i ett hett tempo. De har en boll som sitter i Oskars vänstra stolpe och bollen går bakom honom ut på andra sidan. Bara minuten senare vid 3:00 så trycker vi in 0-4. Det är Niko som krigar till sig bollen i högerhörnet. Niko slår en perfekt passning till Fabian som har klivit in i slottet. Fabian trycker till ordentligt och bollen sitter distinkt i vänstra krysset! Munka har ett par halvchanser men när de ska ta skott så är det oftast Å/K IBS klubbor eller spelare i vägen och de bollar som når hela vägen fram till målet plockar Oskar elegant. Vid 6:16 så är det dags för 0-5. Det är Rickard som har laddat Kanonen från Björnås. Med en dov knall smäller kanonen och bollen går rakt på målvakten som inte lyckas hålla kanonkulan. Bollen droppar ner till Fabian som är het framför kassen och vispar in returen. Munka försöker och försöker men det vill sig inte och det är tydligt att frustrationen ökar i laget. Det blir lite med fysiskt på planen men våra Svarta Pantrar spelar disciplinerat och håller igen med både efterslängar och snack.

Tredje perioden börjar lite slött och vi är inte riktigt med. Munka vill vara med i matchen och vi släpper in dem när de reducerar till 1-5 vid 4:11. Det är ett skott som kommer från vänsterkanten och sitter otagbart i Oskars högra kryss. Detta tänder våra Svarta Pantrar snarare än sänker deras mod. Vid 6:18 så är det vår tur att utöka till 1-6. Det är Rasmus som intar Foppa position bakom Munka kassen. Han slår en perfekt smörpass fram till Benjamin som väntar på bollen framför kassen. Benjamin fullständigt bombar in bollen! Vi jobbar och sliter och nu syns det tydligt att grabbarna har kul och jobbar som ett lag. Vi har roligt ute på planen spänningen har släppt och vi spelar med mer och mer självförtroende. Niko snurrar upp ett par spelare i vänstra hörnet som vi har blivit bortskämda med. Han slår den där perfekta diagonalpassen till Pontus som bryter in från högerkanten. Den vanliga läckerbiten får vi se och Pontus klipper till med ett direktskott och bollen sitter i mål till 1-7 vid 09:30. Munka får ett litet tröstmål vid 11:54 det är ett skott som kommer från mittlinjen som ramlar in i kassen. Munka får på ett skott till vid nästa anfall. Den klistrar Oskar och kastar ut till en löpande Niko på vänsterkanten. Niko går in i mitten och droppar bollen till Pontus. Pontus spelar bollen vidare till Fabian som kommer på högerkanten. Fabian drar på ett blixtsnabbt skott och bollen går som i ljusetshastighet likt en blixt från klar himmel upp i nättaket till 2-8. Vi ökar nu tempot ytterligare i slutminuten och vi har bland annat ett skott som borde gått i mål om det inte var för en hög klubba som stoppade bollen. Detta missade de båda domarna totalt trots att man i hela hallen tydligt hörde hur bollen träffade klubban som Munkaspelare höll upp.

I dagens match så får vi nog säga att vi chockade Munka-Ljungby fullständigt med en kalldusch med tre mål i baken på dem fram tills klockan bara stod på 2:50 i första perioden. Efter detta så lyckades Munka aldrig resa sig utan fick se sig utspelade. Munkas strategi var tydligt och den gick ut på att checka högt upp i banan och ligga tätt på våra backar vid uppspelen. Visst ställde det till det för oss stundtals men våra backar krigade på bra även om det blev lite svettigt stundtals. Att vi hade lite flyt med två bollar som dansade på mållinjen ska vi inte sticka under stolen med. Hade en av dem gått in så hade vi kanske fått se en annan matchbild men så blev det inte. När Munka gick till anfall så såg vi till att ha en spelare som följde dem och hade en klubba i vägen vid skottögonblicket. Detta gjorde att inte många skott gick på mål. Vi spelade sedan enkelt och lät bollen göra jobbet med snabba avslut på mål. Med detta publikvänliga spel så kunde man bara stå och njuta i 3x15min.

Dagens seger genomfördes av en lagmaskin som bara maler sönder sitt motstånd sakta men säkert!