lördag 12 mars 2011

Å/K IBS – FCH2 6-4

Å/K IBS – FCH2 6-4 (1-1,2-2,3-1)

Första perioden börjar med fart under skorna för båda lagen. Båda lagen har chanser men den vassaste har faktisk FCH. Erik får göra en fantomräddning liggande med utsträckt vänsterhand plockar han bollen som går lågt. Efter detta lyfter vi upp spelet och pressar på hårt. Detta ger resultat vid 6:36. Vi får ett frislag i mitten och Fabian sätter bollen i rullning direkt och innan FCH har hunnit ställa upp sig så sitter bollen på Nikos blad som bara stänker upp bollen i högra krysset till 1-0. Matchen rullar vidare med högt tryck. Vi får ett frislag i vänstra hörnet Fabian spelar in till Niko framför kassen och Niko får provskjuta två gånger men målvakten är med. Minuterna senare så får Rikard på ett riktigt bra drakskott från backplats och bollen studsar under målvakten som inte vet var bollen är men den vill inte leta sig in i målet. FCH lyckas reducera vid 13:16 då vi helt tappar markeringarna och FCH forwarden får enkelt prickskjuta in bollen från vänsterkanten helt omarkerad. En omöjlig sidoförflyttning för Erik där.

Andra perioden ökar vi trycket från start och vi ligger högt upp i banan. Helt plötsligt så har vi två forwards på högerkanten. Pontus som är ute och yrar lite får skäll att springa tillbaka till sin kant. Vid sin tillbakalöpning så bryter han en FCH passning och direktpassar till Fabian som kommer med fart genom mitten och bombar upp den i krysset. Ibland är det bra att man yrar lite på planen för då förvirrar man även fienden så vi har 2-1 vid 0:52. Vi byter in nytt blod på planen och Victor som är het, skottar på mål. Målvakten lämnar retur och Linus som är hettare än hetast idag är framme och gräver och sliter, bollen dansar på mållinjen innan målvakten lyckas lägga vantarna på bollen. Nu hettar det till och FCH lyckas kämpa till sig bollen bakom vår kasse. En boll kommer från Foppa position ut till en hungring FCH forward framför mål och kvitteringen 2-2 är ett faktum vid 3:28. Matchen står och väger så när vi återtar ledningen till 3-2 vid 10:39 så känns det skönt. Det är Radarparet Fabian och Niko som fixar till det. Fabian slår en perfekt pass och Niko rakar in bollen. I anfallet senare så händer en olycka som vi inte ville ha. Victor drabbar samman med en FCH spelare och Victor ramlar skrikande till golvet och håller sig för knäet. Det blir lite av kaos i båset när vi ska få fram bandage och kylpåse så vi kommer lite i oordning i byten och spel då fokus nu ligger på Victor. På planen så ligger vi på högt i banan och FCH kommer med en kontring i slutet av perioden. Rikard kliver fram och försöker sig på en brytning men blir överspelad och vi hinner in med hem. FCH lyckas trycka in en kvittering igen till 3-3 vid 14:21. Det kändes lite snörpligt nu när vi hade lite kontroll på matchen.

Tredje perioden chock öppnar vi. Pontus snappar upp bollen långt ner på egen planhalva på vänsterkanten. Niko kommer med fart på högerkanten. Pontus har splitvision och ser Niko i ögonvrån. Pontus slår nu säsongens längsta och läckraste diagonalpassning som sitter på Nikos blad som om den drogs dit av en magnet. Niko gör inget misstag och vispar upp bollen högt till höger om målvakten till 4-3 redan efter 14 sekunder. Nu skulle det väl ändå släppa. Men FCH ger sig inte och lyckas åter kvittera. De får ett frislag uppe i mitten och bollen petas till en forward som skipper till bollen. Smack så sitter 4-4 i Eriks högra kryss vid 5:09. Nu är det nerver i matchen och fullt krig ute på planen. Vid 10:34 så åker FCH på en utvisning för högklubba. In med det tunga artilleriet och pressa på. Vi spelar bollen runt inom laget men kommer inte till några riktigt vassa avslut. Med mindre än 20 sekunder kvar på utvisningen så lyckas FCH bryta och får på et skott. Erik plockar bollen som en fallfrukt och kastar snabbt och elegant upp bollen till Niko på högerkanten. Niko skjuter direkt och målvakten tappar bollen. Linus är på plats och vispar in returen. Vi här åter tagit ledningen och nu till 5-4 vid 12:23 men bara 11 sekunder kvar på utvisningen. Vi bibehåller nu trycket och pressar på ytterligare. Pontus ligger högt och checkar och lyckas knycka bollen från en FCH forward på vänsterkanten. Pontus skickar bollen med rekommenderad express post till Linus som står till höger om FCH målvakten helt omarkerad. När bollen kommer fram så har Linus bara att vispa in bollen i tom kasse till 6-4 vid 13:52. Glädjen är total i laget. FCH tar nu Time-Out för att ställa om laget. Vi samlar killarna och ger instruktioner om att spela smart och döda tid. När väl spelet drar igång så åker Fabian på en otillåten trängning för att göra det hela mer spännande. Tack Fabian. Boxplay formation kliver in på planen och vi gör nu allt för att döda tiden och vi lyckas bra för den sista minuten så har vi mer eller mindre bollen helat tiden och tiden rinner ut för FCH.

Dagens match blev en mycket tuffare match än vi hade förväntat oss. FCH ställde upp och krigade på bra och följde jämna steg med oss ända till slutet av matchen. Vi hade en del bollar som dansade runt målvakten och på linjen så med lite tur kunde vi kanske ha fått ett försprång tidigare i matchen men så blev det inte. Vi fick istället bjuda publiken på en nagelbitare av hög kvalitet och kanske det var mera nöje för publiken även om det var hög press på laget genom hela matchen.