söndag 6 mars 2011

FBC Engelholm 13 – Å/K IBS 0-6

FBC Engelholm 13 – Å/K IBS 0-6 (0-0,0-2,0-4)

Första perioden är en ren katastrof. Bollen studsar som en studsboll och inget av lagen på planen lyckas prestera något. Det är inte många passningar som går fram utan det är riktig Hawaii innebandy.

Andra perioden kommer vi igång på ett helt annat sätt. Jonathan gör ett uppspel från egen planhalva med en läcker diagonal pass över till Niko på högerkanten. Niko tar emot bollen med fart och bryter in i en böj in mot mitten och vispar till bollen med kraft. Bollen sitter stenhårt i vänstra krysset till 0-1 vid 0:15. Minuten senare så kommer Viktor upp från backplatsen och krigar genom hela Engelholmsförsvaret och ut på vänsterkanten. Viktor slår sedan en passning över till Victor som står och lurpassar mitt i slottet. Victor klipper till och träffar målvakten på ena benet när han går ner i en halvspagat. Runt två minuter in på andra så slår Oliver en snabb uppspelspassning till Kim på högerkanten som direkt passar över till Emil som kommer med fart på vänsterkanten och klipper till med ett direktskott som målvakten lyckas fånga på ett mirakulöst sätt. Nog skulle den ha gått in med ett så läckert samspel. När klockan står på 08:53 så kommer äntligen 0-2 som vi har längtat efter. Det är Niko som betalar tillbaka till Jonathan för hans läckra passning på 0-1 målet. Niko slår alltså en smörpass upp till Jonathan på högerkanten som bankar till bollen för kung och fosterland och visst svischar bollen in i målet. Efter detta målet så mattas spelet av igen och vi lyckas inte får några direkta skott på målet med undantag för Niko som lyckas pricka stolpen.

Tredje perioden hinner bara bli dryga tio sekunder när Niko slår en indianare till en Engelholmare på egen planhalva. Bollen är en lös golvslickare som går rakt i gapet på Engelholmaren som nog blir så överraskad att han skjuter utanför i rena upphetsningen. Med skamset huvud så tar Niko tag i nästa anfall själv och en nytankad Ferrari kan visst göra underverk. Niko tar själv bollen från egen planhalva efter en passning från Jonathan och burnar om och förbi hela Engelholmsförsvaret och med ett bredställ på två hjul skjuter han ett skott som målvakten tar men Niko tar själv hand om returen och petar in bollen till 0-3 vid 0:24. Indianaren är förlåten även om den var rätt så svettig för medspelare och publik! Vid 8:49 så kommer 0-4. Målet uppkommer genom en massiv stress av Niko på Engelholms backen. Niko stressar, stressar, stressar och stressar. Engelholmsbacken går till slut in i väggen av all stress och tappar bollen till Niko som själv trycker in bollen med ett hårt skott. Strax därefter så kommer nästa mål. Det är Victor som lyckas snappa upp bollen mitt i Engelholmsförsvaret och skjuter en snabb boll som går lågt till vänster om målvakten till 0-5 vid 9:14. Nu har det lossnat och vi tar mer och med över spelet i matchen. Vid 11:01 så tar Fabian en snabb flygtur över sargen uppe i vänster hörnet om Engelholmsmålet efter en lite onödig tryckare av Engelholmsspelaren. Fabian blir liggande och spelet stoppas. Efter en stund så reser sig Fabian surt mumlande lite rödrosig om kinderna. Hann han med en soltripp till Kanarieöarna tro? I nästa anfall så bjuds vi på dagens läckerbit. Det börjar med att Jonathan slår en passning från vänsterkanten på egen planhalva till sin nyfunne bästis Niko som kommer med fart uppe i mitten på väg ut mot högerkanten. Niko skickar bollen vidare till Pontus som kommer som ett gammalt ånglok som har fått upp trycket till max och tjuter fram på vänsterkanten för fulla muggar, tungt och resolut. Pontus passar bollen vidare direkt till Fabian ute på högerkanten, ny solad och läcker som han är efter sin resa till Kanarieöarna så bara skickar han upp bollen i nättaket till 0-6 vid 11:20. Vi krigar vidare matchen ut men lyckas inte få in några fler bollar trots spelövertag.

Dagens match börjar som årets lågvattenmärke i första perioden och vi kände inte igen de där svarta små söta kattungarna(Mjau) på planen som våra Svarta Pantrar(GRRR!) som vi är vana att se. Det var tydligt att planen var svårspelad och bollarna studsade mer än vad spelarna var vana vid. I andra perioden så kändes det som att vi började vänja oss vid planen och hur bollarna studsade. Vi jobbade oss då in mer och mer in i matchen och kunde ta tag i taktpinnen mer och mer. När vi satte 0-4 i tredje så kändes det som att vi var hemma men vi trummade vidare för att få in mer mål. Att vi vann idag kändes skönt men att Erik fick hålla nollan idag kändes som en extra seger för laget. Erik hade lite olja på fingrarna vid ett par tillfällen och släppte några lite lätta returer men hade stöd av vårt förvar som hjälpte till och rensade undan. Vi byter ut oljan mot klister inför nästa match.

Härlig seger idag grabbar även om det var lite trögstartat.

Bonny, Thomas & Göran.

2 kommentarer:

  1. SORRY för huuummmm passningarna,, eller inte passningar aa jag vet inte vad jag höll på med sorry ännu än gång.. jag lovar att inte göra sådanna passningar nästa match,,,:)

    SvaraRadera
  2. Som vanligt bra skrivit, dock delar jag inte uppfattningen att det var en katastof i första perioden. Jag vill höja motståndarna, så länge de orkade gjorde de ett bra jobb. Ju längre matchen gick, desto mer tröttnade de och vi kunde ta över. Nej, våra killar var duktiga hela matchen, visst ett strå vassare ju längre matchen gick men ingen katastrof.
    Uppfatta nu det på rätt sätt, detta är stort sett första gången jag inte håller med dig Bonny. Du brukar vara klockren i dina bedömningar, liten miss enligt mig. Du behöver inte dela den.
    Slutligen härligt jobbat med bloggen!
    Roger N

    SvaraRadera