onsdag 9 mars 2011

Å/K IBS - FCH1 6-3

Å/K IBS – FCH 1 6-3 (3-0,0-2,3-1)

Första perioden börjar i ett svindlande tempo. Fabian krigar om bollen bakom FCH kassen och spelar fram bollen till Victor som skjuter direkt. Målvakten är med på noterna men släpper retur. Den tar Victor hand om och trycker in i kassen till 1-0 vid 03:19. Vi får ett frislag uppe vid mitten och Martin slår den snabbt till Niko som gör en båge in i banan och får på ett bra skott. FCH målvakten lyckas plocka bollen. Vi bibehåller trycket även om FCH är uppe och visar tänderna med jämna mellanrum. Rasmus bryter resolut ett uppspel vid mittlinjen och spelar snabbt fram bollen till Linus på vänsterkanten. Linus som kommer med fart och bryter direkt in på mål väntar sedan kallt ut målvakten. Vem ska röra sig först Linus eller FCH mållisen? Det blir FCH mållisen och Linus vispar iskallt upp bollen i luckan i nättaket till 2-0 vid 6:52. Fabian kommer på högerkanten och spelar över ett diagonalpass till Emil som kommer på vänsterkanten. Emil kommer ner bakom målet och kliver sedan fram igen som gubben i lådan och stänker upp bollen i nättaket till 3-0 vid 8:53. Vi har nu fått en trygg ledning men FCH är inte ofarliga. De får ett frislag uppe vid mitten och skottet går stenhårt på mål men Oskar är med och räddar bollen. I anfallet senare så har FCH ett skott som går via Oskars hjälm.

Andra perioden börjar med ett snabbt FCH anfall som avslutas med ett skott som går via Oskars högerben och sedan går bollen i en vid båge över målområdet. Lite tur hade vi där. Vi tappar tempo och FCH kommer mer och mer in i matchen och det är inte helt oförtjänt när reduceringen kommer. FCH forwarden kommer ut fri med bollen från höger hörnet och kliver in i en båge och tar skott. Bollen sitter snyggt i vänster krysset helt otagbart 3-1 vid 8:34. Vid 11:21 så är det dags igen. FCH får ett frislag uppe i mitten och de tar skott direkt. Bollen går via vänsterstolpen in i målet till 3-2. Vi har nu tappat greppet om matchen och FCH visar att de vill vara med och kriga om poängen.

Tredje perioden har vi taggat om inför och starten som vi får kommer som en chock. Direkt på nedsläpp så kliver FCH centern fram och tar skott direkt. Oskar försöker ta bollen med två händer men den går rakt igenom till 3-3 och klockan står bara på 00:04. Sov Oskar eller var det olja på händerna? Vi snackade ju om klister i förra matchen vad hände med det? Vi försöker nu ställa om och går till anfall. Det kommer en hög boll från backplats och Fabian får klubban på bollen. Tyvärr så var klubban för hög så det blev 2 min i snickarboa vid 00:28. Inte en smakstart på sista perioden helt enkelt. FCH ställer upp för powerplay och spelar bollen mellan forward och back på vänsterkanten fram och tillbaka, fram och tillbaka, fram och tillbaka. De gör några försök till avslut men vår boxplay formation gör ett kanonjobb och håller tätt. När sedan FCH försöker trycka på extra så kliver Linus fram och bryter bollen. Linus och FCH backen krigar sedan hårt om bollen på vänsterkanten så som två musketörer hade gjort i en duell på 1500talet. Linus är snabbast med sin värja och kommer ut som segrare ur duellen. Linus spelar bollen vidare till Victor som kommer med fart mitt i banan och tar och petar in bollen till 4-3 vid 1:49 när vi är en man mindre på banan. En för alla, alla för en! Minuten senare så kommer FCH i anfall och får på ett saftigt skott som Oskar plockar. Denna räddning kan ha varit matchavgörande. Vi ökar nu tempo och återtar taktpinnen i matchen mer och mer. Vid 12:38 så släpper det. Niko slår en passning från höger hörnet in till Fabian som står uppe i slottet med laddad bössa. Skottet kommer direkt och vi har 5-3. Vid 14:04 så får vi ett frislag mitt i slottet och Jonathan sätter sig på knä framför Fabian. Ska han fria? Nejdå det vi får se är en läcker frislagsvariant. Jonathan fintar att slå bollen till Niko men petar istället till Fabian som skickar en stinger missil hela vägen in i målet och fastställer därmed slutresultatet 6-3 med denna exposition i målet.

Dagens match börjar tryggt och säkert i första perioden och det känns som att vi har matchen som i en liten ask. FCH hade en helt annan åsikt om detta och de kämpade sig tappert tillbaka in i matchen ända upp till 3-3. Detta blev en väckarklocka för oss och vi tar då tag i matchen igen. Det blev kanske lite för spännande ett tag. Det visar på en grym lagmoral att vi kan återta matchen efter att ha släppt in 3 raka.