söndag 20 mars 2011

Landskrona – Å/K IBS 3-12

Landskrona – Å/K IBS 3-12 (1-3,2-5,0-4)

Första perioden börjar lite tvekande och ostrukturerat för oss och det straffar sig direkt i en sport som innebandy. Det är Landskrona forwarden som får komma fri på högerkanten och med ett rappt skott sätter bollen mellan benen på Oskar efter 38 sekunder till 1-0. Vi försöker nu ta tag i spelet och springer och pressar på Landskrona men vi får inte in bollen. Pontus får på en riktig ärta från vänsterkanten och bollen går via målvaktens hand och stolpe ut. Efter dryga 7 minuter så lyckas vi äntligen reducera. Det är Niko som får stå fri inne i slottet och får en passning från Pontus. Niko stänker upp bollen högt i målet med kraft vid 7:17. Strax efter får vi ett frislag vid mittlinjen. Viktor ställer sig vid bollen och Oliver står vid sidan och markerar att han är redo att ta skott. Landskrona muren kommer lite i oordning för detta och det ser Viktor som tar skottet själv. Den gamla hagelbrakaren ljuder och bollen sitter tätt vid stolpen lågt till vänster om målvakten, tid 7:39 1-2. Vid 9:41 så smäller det igen. Anfallet går som på en rak linje genom banan. Oliver slår en passning till Fabian som slår en form av droppass över backarnas klubbor till vår egen Ferrari Niko som har burnat förbi backlinjen. Niko klipper till bollen direkt när den landar på golvet igen med en snabb snärt till 1-3. Landskrona åker på en utvisning vid 12:26 för hög klubba men det lyckas vi inte utnyttja trots läckert powerplay spel.

Andra perioden börjar lika trevande som första och det är Landskrona som lyckas trycka in en reducering till 2-3 vid 5:20. Att vi lyckas göra mål själva direkt efter tekning var nog viktigt för moralen i denna match Vi får ett frislag i mitten på egen planhalva. Oliver petar bollen till Martin som klipper till bollen mot Landskrona målet. Hungrig som en Indisk tiger kommer Rasmus och plockar ner bollen på halvtennis med backhand för att sedan direkt trycka in bollen i målet med ett hårt dragskott, snabbt snyggt och läckert! Vi har nu 2-4 på tavlan. Vi tar nu över matchen mer och mer och Landskrona hinner inte med i vårt tempo. Viktor har ett riktigt rackarskott som går som en flipperkula, den träffar målvaktens fot och studsar sedan i stolpen vidare upp på målvaktens hjälm och vidare ut på planen igen. Martin kommer i mitten och spelar ut bollen till Rikard även kallad Kanonen från Björnås. Rikard har laddat kanonen med nytt torrt krut och med en ljuvlig knall går kanonen av. Bollen flyger med kraft och fart genom hela Landskrona försvaret och vidare in i målet mellan benen på målvakten till 2-5. Vi har nu bra flyt i spelet och helt plötsligt i detta övermod så kommer Landskrona i ett giftigt anfall. Landskrona forwarden får på en bra ärta som går via Oskars hjälm och ribba ut. Phew, den var svettig. Vid 10:18 kommer dagens bjudning. Bollen droppar ner i sargen bakom Oskar som beslutar sig för att ta den bakom målet. På något sätt så lyckas Oskar med konststycket att dribbla med bollen mellan händerna utan att greppa den från bakom målet och vidare runt stolpen för att slå in den i egen kasse till 3-5 vid 10:18. Oskars ursäkter efter matchen var. 1. Den var aldrig inne, 2. Golvet var så halt, 3. Mina handskar är så dåliga och det märkte jag redan innan i veckan, 4. Det blir mer spännande så här, 5. Jag ville med göra mål. Ni som tittade på matchen får själva avgöra vad som var rätt, nåväl åter till matchen. Vid 10:43 så åker Landskrona på en utvisning för Slag. In med powerplay formationen och etablera tryck. Bollen går som på ett snöre mellan våra skickliga spelare och bollen kommer slutligen till Niko på högerkanten som passar vidare diagonalt över Landskronas planhalva till Fabian som står med laddad bössa på högerkanten. Bollen går som en missil rakt in i målet till 3-6 vid 12:29. In med nytt folk. Vi kommer med fart upp i anfallet och Rasmus som kommer i mitten passar över till Linus ute till vänster som spelar över till Emil på högerkanten som elegant vispar upp bollen i nättaket vid 12:40. Formationen stannar kvar på planen och trycker på mot Landskrona försvaret. Oliver får en passning från Martin. Oliver får på ett bra slagskott som målvakten inte lyckas hålla. Bollen ramlar ner framför en målhungrig varg vid namn Emil som vispar in returen till 3-8 vid 13:21. Två mål i samma byte med ca 40 sekunders mellanrum är inte illa av Emil. Perioden avslutas med att hemmalaget åker på 2 minuter för slag.

Tredje perioden kommer att spenderas mycket i utvisningsbåset för båda lagen men det är ändå inget direkt fult spel på planen. Ny på planen är Erik som gärna ville vara med när Oskar sprang och köpte nya handskar. Vi börjar med att Alex åker på 2 min för otillåten trängning vid 5:41. Vid 6:38 så åker en Landskrona spelare ut 2 min för upprepade förseelser och vi får lite 4 mot 4 spel på planen och det gillar publiken för det blir extra ytor för våra snabba spelskickliga spelare men vi får tyvärr inte se något mål. Vid 9:53 så tar Landskrona Time-Out och det var nog precis vad vi behövde. Det börjar dock inte så bra. Niko åker på 2 min för felaktigt avstånd vid 11:30. Detta passar oss bra av någon anledning för det är vi som trycker in 3-9. Pontus kommer med fart och kraft på vänsterkanten och spelar in till Jonathan som kommer i mitten. Jonathan stänker upp bollen i nättaket vid 11:38 med en man mindre på planen! Strax efter så åker en Landskrona spelare ut 2 min för hårt spel. Och vi får spela 4 mot 4 igen. Med detta så har vi lite lekstuga ute på planen och Landskrona hinner inte med i vårt snabba spel. Fabian står bakom Landskrona kassen och spelar bollen hemåt till Martin som bryter genom Landskrona försvaret och tar skott men målvakten är med. Det är Martin också som skickar in sin egen retur till 3-10 vid 12:47. Direkt efter målet så kommer Landskrona med fart på högerkanten och bryter in mot målet och ser ut att ha lurat upp Erik på läktaren. Så är det inte alls, Erik gör en fantomräddning utan dess like och slidar i målet och lyckas ta hand om bollen på ett mirakulöst sätt till allas förvåning. Landskrona spelaren kände sig nog snuvad på det målet. Vi vänder spelat snabbt och Martin frispelar Fabian som vispar in 3-11 vid 13:40. Med mindre är 10 sekunder kvar på klockan så skickar Viktor bollen upp i plan mot Fabian som skarvar vidare till Rikard som blir helt fri med målvakten och kan iskallt lägga in slutresultatet 3-12 vid 14:51.

Dagens match var viktig på det sättet att vi var tvungna att göra massor med mål för att kunna komma förbi Munka-Ljungby i tabellen och försöka knipa andraplatsen. Detta var inget som vi tränare snackade om under matchen utan lät grabbarna ha kul och spela ut istället. Som det slutade nu så har vi samma målskillnad som Munka och vilket innebär att Munka bara behöver vinna sin sista match för att knipa andra platsen. Kanske kan det vara press nog. Vi får se. I övrigt så var det en underhållande match där samtliga spelare drog sitt strå till stacken och samtliga formationer levererade. Det syntes att ni hade kul och det är just det som innebandy handlar om!

Härligt spel grabbar!

Bonny & Thomas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar