lördag 6 februari 2010

P13 Å/K IBS - Åby IBK 6-3

6-3(0-0,2-2,4-1)

Första perioden kommer igång med fart och redan efter någon minut så har Niko ett skott som sitter stenhårt i ribban och studsar ner i målgården. Sedan så dansar bollen retfullt på mållinjen men vill inte hoppa in i målet trots ihärdigt hejande av publiken. Vid 6:39 så går klubban av på en av Åby spelarna och han blir utvisad för att han inte tog med sig sin utrustning(båda klubbhalvorna) innan han gick på byte. Underlig regel men så säger boken så det är bara att följa. Våra Svarta Pantrar kommer inte till något bra avslut under utvisningen. Perioden maler på och vi lyckas inte spräcka nollan. Åbys målvakt verkar vara någon form av vägg som vägrar släppa in några bollar.

Andra perioden hinner rulla fram till 3:11 innan Emil spräcker nollan på Åby målvakten. Det är en dragare från mitten som studsar flera gånger på väg mot mål och bollen rinner retligt in till höger om målvakten. 9:51 så åker Åby ut på en 2minutare för hårt spel. Nu har de Svarta Pantrarna fått ordning på sitt Powerplay och bollen går runt som på ett snöre. Benjamin slår en boll diagonalt till Martin på backen som slår bollen direkt vidare till Fabian som står och väntar på andra kanten med bössan laddad. Med ett direktskott så trycker han in 2-0. Läckert spelat! Nu får Oscar visa upp sig i kassen och han gör ett par fantomräddningar! Nu när det känns som tryggast så kommer vi av oss i spelet och släpper in Åby i matchen. 12:35 så reducerar de till 2-1 med ett volley skott strax utanför målgården. 13:15 sitter kvitteringen till 2-2. Det är en Åby spelare som lyckas tränga sig imellan våra backar och komma fri med Oskar. Elegant så gör han en dragning och lurar Oskar. Snyggt och grattis till det fina målet Åby.

Tredje perioden har börjat med en viss omstrukturering i laget för att grabbarna ska få mer fart under fötterna. Tyvärr så går det inte som vi vill idag för det är Åby som tar ledningen med 2-3 redan efter 1:43. Åby Forwarden får gå fri i mitten och får på ett skott som letar sig in mellan benen på Oskar. Åby trummar nu på och kämpar och sliter för att få bibehålla ledningen eller kanske dryga ut. Det är många naglar som blir nerbitna i publiken och i båset just nu. Vid 6:37 så släpper det. Det är Viktor som krigar om bollen i vänstra hörnet och kommer ut som segrare. Bollen studsar ut till Fabian som står och lurar uppe i mitten. Han trycker till direkt och vi har kvitterat till 3-3. Glädjen är stor i laget och vi kämpar vidare. 8:06 så åker Åby på en utvisning till och nu ska vi väl kunna ta ledningen igen. Vi kör in med Powerplay formationen och de spelar som gudar. Det vill sig inte för Åby kämpar och krigar på och vill inte vika sig i denna matchen. Ketchupflaskan går äntligen vid 12:10. Det är Linus som passar upp till Viktor som petar vidare till Niko som vispar upp bollen i nättaket till 4-3. Direkt på nersläpp så tar vi kommandot igen och trycker upp bollen på Åbys planhalva. Viktor krigar hårt framför kassen och plockar resolut bort Åby backen. Samtidigt kommer den lurige Pontus i full fart bakom kassen och smyger in med bollen köksvägen. Fritt var det här för Viktor hade skickat ut backen i hallen. Pontus lägger in bollen till 5-3 vid 12:30. De Svarta Pantrarna är nu tända till tusen. Direkt på nersläpp så hoppar Viktor upp så sin stora vita häst som en riddare och i full galopp så jagar han ifatt och förbi Åbybacken. Han tar bollen med hästen stegrande på bakbenen och slår in bollen med en backhand till Pontus som är beredd i slottet. Pontus drar in bollen i kassen och hela hallen kokar! Vi har gått från 3-3 till 6-3 på bara 49 sekunder. Åby vill dock inte ge sig utan krigar vidare. De får in bollen i målet i slutet av matchen men målet döms bort för spark.

Dagens match borde vi kunna klara av att vinna utan att stuva om i laget men Åby var duktiga på att neutralisera vårt spel. De lyckades med att trycka ut oss långt från Åbys mål och detta gjorde att vi inte kunde komma till avslut så ofta som vi brukar. Dagens seger är en ren kämparseger vi får nog säga att dagens två stora kämpar är Oskar i kassen och så har vi lagets store krigande Riddare Viktor som är inblandad på ett eller annat sätt i de fyra sista målen vi gör. Det verkar som att det var roligare att kriga än att sitta snickerboa.