söndag 16 januari 2011

Hjärnarp - Å/K IBS 1-6

Hjärnarp - Å/K IBS 1-6 (1-1,0-1,0-4)
Första perioden börjar trevande och inte alls med den fart vi hade planerat. Taktiken var att köra på två femmor i inledningen för att punktera matchen men så blev det inte. Det visar sig att Hjärnarp var mer taggade än vi vågat tro. Det är faktiskt de som tar ledningen vid 1:57. Det är ett skott som kommer från mitt i slottet och det är mycket folk framför målet så Oskar är skymd. Vi lyckas reducera till 1-1 vid 5:03. Fabian får en passning av Victor i vänstra hörnet. Fabian bryter in och får på ett dragskott som sitter till vänster om målvakten. Skulle det släppa nu? Nej, det vill sig inte för våra Svarta Pantrar idag. Bollen studsar över klubbor och passningar går inte fram. Vi får inga skott på mål utan bollen spelas bara runt på säkert avstånd från Hjärnarps målet. Vid 13:54 så åker Fabian otillåten trängning då han mer eller mindre ramlar över en Hjärnarpsspelare när han jagar boll vid vänsterkanten uppe i mitten.

Andra perioden börjar vi med allt folk på banan för att bryta den negativa speltrenden från första perioden. Fabian hinner bara komma in på planen från sin utvisning när det blir snickerboa igen. Detta för att han använt icke rumsrena ord när han kliver av planen efter ett byte. Något som Thomas och Ameli får ta tag i på hemmaplan. Kanske en runda i snickerboa hemma med skulle fungera? Nu börjar laget komma mer och mer in i matchen och vi har ett klart spelövertag. Bollen vill dock inte in i Hjärnarpsmålet. Dennis har ett skott som går via Målvaktens hand och sedan höger kryssribba ut. Vi trycker på och trycker på men vi får vänta ända till 12:22 innan vi får utdelning. Det är full röra framför målet och Fabian lyckas få fram bollen till Niko som vispar in den i målet mellan alla ben och klubbor. Med 1-2 på tavlan så ville vi att det skulle släppa men det blev inte mer denna period.

Tredje perioden ökar vi tempot ytterligare och drar ner på tiden i bytena för att få mer fart i benen på våra spelare. Dennis skjuter en rökare från höger kanten. Bollen droppar ner till vänster i hörnet. Rikard plockar upp bollen och spelar in den till Victor som får skjuta tre gånger innan bollrackaren kommer över mållinjen till 1-3. Vid 3:31 så välter en Hjärnarps forward Jonathan över ända bakom målet. Forwarden får två minuter i båset för obstruktion. Vi skickar in en Powerplay formation som ska driva upp tempot ytterligare. Detta ger resultat nästa direkt. Vid 3:59 så sitter 1-4. Benjamin bryter en passning mellan Hjärnarpsbackarna bakom Hjärnarpsmålet. Benjamin spelar in bollen till en fri Niko framför målet. Niko klipper till direkt och bollen sitter hårt i nätet. Efter detta målet så hammar våra Svarta Pantrar på för fullt och bollarna viner runt Hjärnarpskassen och Hjarnarps målvakten spelar stundtals som en gud och plockar bollarna som man plockar äpplen från ett överfullt äppelträd med mogna äpplen. Våra grabbar bara skakar på huvudet och undrar om det överhuvudtaget går göra mer mål. Vid 9:24 så åker Kim ut 2 min för otillåten trängning vid en situation framför Hjärnarpskassen när Kim är lite busig och trycker till Hjärnarpsspelaren i ryggen. Nu händer något underligt. Det verkar som att vi har nummerärt överläge för Hjärnarp får inte röra bollen stundtals. Niko leker med Hjärnarpsspelarna som en Lax leker och hoppar upp för en fors på vårkanten när vattnet forsar som mest. Mellan stock och sten pilar han fram. Han hoppar upp i luften och vänder elegant i luften. Solen gnistrar till i fjällen på sidan. Niko landar elegant på golvet och slår en perfekt passning till Fabian förbi hela Hjärnarpsförsvaret som är helt överspelat. I anfallet efter så spelar Oliver upp bollen till Linus på Vänster kanten. Linus skickar bollen vidare till Benjamin inne framför kassen som får på ett skott som sitter stenhårt i stolpen. Returen tar Benjamin själv hand om och den sitter stenhårt i målvaktshjälmen och styrs ut utanför målet. Benjamin skakar på huvudet. Vad ska krävas för att få in den där bollrackaren? Hjärnarp tar Time-Out vid 12:26 och peppar sina styrkor för att ta nya tag. Vid 13:49 så Sitter 1-5. Niko knycker bollen från en Hjärnarpsback i högra hörnet. Niko passar bollen in till Fabian som står och väntar listigt som en räv framför målet. Fabian bombar på och skickar in bollen i målet stolpe in så det ringer i stolpen. 14:48 så sitter 1-6 Martin slår upp en boll från höger backplats till Jonathan som står uppe vid mittlinjen. Jonathan skickar bollen vidare direkt till Benjamin vår egen otursfågel som inte har lyckats på sina tidigare chanser. Nu med ny blodad tand så gör Benjamin en helomvändning och vispar upp bollen med fart i vänstra krysset med endast 12 sekunder kvar på matchen. Bättre sent än aldrig… Det var en nöjd Benjamin som klev av planen med ett illmarigt leende och glimten i ögat.

Dagens match fick inte riktigt den matchbild som vi hade tänkt oss. Vår initiala coachning funkade inte men efter omställning i andra perioden så släppte det mer och mer för våra grabbar. Spelet blir bättre och bättre ju längre matchen lider och i tredje perioden så spelar vi stundtals den briljerande innebandy som vi är vana att se. Att vi har 1-1 efter första och bara 1-2 efter andra känns inte stabilt. Våra backar gör en riktigt bra match i alla perioder men våra forwards är lite trögstartade. Oskar är stabil i målet som vanligt. Att vi skulle ha med oss tre poäng hem från denna matchen var nog självklart för alla spelare och kanske vi underskattade motståndet lite i första perioden och det kan ha varit det som gjorde att vi slog den där extra onödiga passningen istället för att ta avslut. Utan avslut så blir det inga mål och man kan inte vinna utan att göra mål. Det var inte ett lyckligt lag som klev av planen för de hade nog högre krav på sig själva än vad de hade presterat. Nu när matchen väl har sjunkit in så kanske ni ska sträcka på er ändå vi vann faktiskt med 1-6 med ett härligt spel i sista perioden.