söndag 30 januari 2011

Malmö FBC - Å/K IBS 5-4

Malmö FBC - Å/K IBS 5-4 (1-2,2-1,2-1)
Första perioden hinner bara bli 1:28 när vi åker på en utvisning. Det är Alex som plockar ner en boll med hög klubba i mittcirkeln. Ingen bra start på matchen men vi sätter in en boxplay formation som reder ut stormen. Med självförtroende efter den klarade utvisningen så ökar vi tempot och ligger på högt i banan och det ger resultat. Rikard kommer på högerkanten och spelar in till Fabian som tar skott i mitten av banan. Bollen sitter högt vid det högra krysset och vi har 0-1 efter 4:08. Vi pressar på vidare i slutet av perioden så får vi ett frislag vid mitten på högerkanten. Fabian petar bollen till Rikard som ska ta skott. Rikard känner att bollen inte kommer perfekt utan skickar över bollen till Rasmus på vänsterkanten som vispar in bollen med ett läckert skott. Bollen sitter högt till höger om Malmö målvakten, 0-2 vid 13:04 och det känns som vi har matchen som i en liten ask. Med lite för mycket självförtroende som kommer vi av oss och vi tappar positioner i vårt försvar. Bollen studsar som en flipper kula framför Oskar och Malmö får till slut in bollen till 1-2 vid 14:05. Killen som petar in bollen är misstänkt nära inne i målgården men domaren dömer mål.

Andra perioden kliver vi ut taggade till tänderna och ska plocka hem detta. Tyvärr så får vi inte den start som vi hade önskat. I ett Malmö anfall så studsar bollen oturligt på Rasmus sko och friställer en Malmöforward som enkelt kan vispa in bollen till 2-2 vid 2:07. Lite omskakade i laget så tappar vi åter positioner och Malmö kommer i en svindlande attack där vi inte hinner med. Om det var flipper spel vid 1-2 målet i första så var det än värre denna gången för hela vårt försvar har blivit helt tiltat. Malmö får ta tre-fyra avslut utan att vi lyckas bryta eller slå bort bollen. Det är tydligt att Malmöspelarna är hungrigare än oss just nu och sista returen får de in till 3-2 och vi ligger nu under i matchen. Vi rycker upp oss och försöker lägga i en högre växel. Det ger resultat när Fabian kommer på högerkanten och spelar fram Jonathan som kliver upp från backplats och vispar in 3-3 med en distinkt dragare som sitter lågt till höger om målvakten vid 10:20. Nu är vi med igen!

Tredje perioden hinner bara bli 4:22 innan Malmö tar ledningen med 4-3. Det är ett slumpskott som ramlar igenom från vänsterkanten. Bollen går via Oskars högerfot och in i målet lite snörpligt. Kort därefter händer en helt klart märklig situation som ska visa sig vara matchavgörande. Malmö får ett frislag vid mittlinjen på vänsterkanten. Niko ställer sig framför och frågar domaren om det är ok att han står där han är för att ha rätt avstånd. Domaren säger att det är ok. Malmö spelaren lägger frislaget och bollen tar på Nikos klubba. Domaren höjer då handen och blåser för utvisning av Niko för felaktigt avstånd. Niko blir rent skogstokig och skriker på domaren att jag frågade ju om det var ok att stå här och du sa ja. Domaren hävdar att han inte sagt något sådant. Då detta inträffade precis vid vårt avbytarbås så hörde flera av oss det som sagts. Nu fokuserar vi mer på domaren än på matchen och det ska visa sig att det straffar sig. Ur balans så startar spelet utan att vi fått in vår boxplay formation och 5:44 så sitter 5-3. Det är ett skott som Oskar räddar men bollen dimper ner helt fri till höger om Oskar. Den enda som ser detta är en framrusande Malmö forward som enkelt kan slå in bollen i tom bur. Vi kämpar och sliter nu i en rejäl uppförsbacke. Men vid 9:31 så tänds ett hopp. Viktor som står vid mitten på högerkanten passar fram till Niko framför sig. Niko skickar över bollen till vänsterkanten till en framrusande Pontus som klipper till direkt och bollen sitter elegant till höger om Malmö Målvakten och vi har 5-4. Vi försöker nu öka på tempot ytterligare men det vill sig inte. Vi tar en Time-Out vid 12:25 för att samla styrkorna och ökar trycket ytterligare. Med minuten kvar på klockan så plockar vi ut Oskar ur kassen och spelar 6 mot 5 men bollrackaren vill inte in i Malmö kassen trots massivt tryck från våra Svarta Pantrar och matchen slutar 5-4.

Dagens match hade högt tempo i båda lagen. Vi fick inte till våra uppspel från backplats detta berodde till stor del i att vi hade för långt avstånd mellan backar och kedjan. Vi gav bort en del onödiga bollar i uppspelet på grund av detta. Vi har lite oflyt på en del av våra baklängesmål men i vissa av situationerna så är vi inte riktigt med i spelet situationen innan oflytet inträffar om ni förstår vad jag menar. Vi går bort oss helt enkelt. Det som gör att vi tappar matchen idag är nog att vi tyvärr fokuserar på domaren mer än vårt spel efter situationen med Niko. Här måste vi skärpa oss! Rätt eller fel, Domaren dömer! Så är det bara. En ljusglimt i dagens mörker är att Rasmus satte sin första för säsongen! Snyggt var det med! Grattis Rasmus!

Nu laddar vi om inför Onsdagsmatchen mot IK Södra Dal.

Bonny, Thomas & Göran.

2 kommentarer:

  1. HEJ!
    NÅGON SOM FICK ETT PAR EXTRA MATCHSTRUMPOR MED SIG HEM EFTER MATCHEN I LÖRDAGS?DÅ ÄR DET RIKARDS.
    36:AN GÖRANSSON.

    SvaraRadera
  2. tjena. jag tycker att domarna var rentutsagt urdåliga hatar de j***a domarna!! men inget att göra åt. nu taggar vi tills på onsdag istället. då spöar vi södra dal som föra gången.

    SvaraRadera