torsdag 13 januari 2011

2010-01-08 Rydbyholms SK - Å/K IBS 7-0

Rydbyholms SK - Å/K IBS 7-0(2-0,5-0)

Första perioden börjar med fart och våra Svarta Pantrar trycker på hårt mot Rydbyholmsförsvaret. Vi kämpar och sliter med samma fart och fläkt så under gårdagen och motståndarna får kämpa på hårt för att hålla undan i försvaret. Vid 7:30 så åker Pontus på en två minutare och vid 8:47 så får de in bollen via Oskars hjälm. Pontus surar till och klipper till sargen med klubban när han kliver ut ur utvisningsbåset. För detta tilltyg får han 2+10 min. Lite tufft för en sådan sak i början av matchen. Vi kommer nu ur rytm men lyckas hålla undan under hela utvisningstiden. Vi åker sedan på en ytterligare 2:a vid 11:10 för upprepade slag inom laget. Vi reder ut den också men det tar på krafterna. Vid 15:47 så sätter Rydbyholm 2-0 efter att kommit med fart på höger kanten.

Andra perioden får vi ett nummerärt överläge efter att Fabian välts över ända. Vi lyckas dock inte att utnyttja detta övertag. Vid 3:04 så tränger Victor undan en Rydbyholmsforward i som bryter in mot mål. Det blir utvisning och straff. Rydbyholmsspelaren går sakta mot målet och väntar ut Oskar. Med några meter kvar så klipper han till med ett handledskott och bollen sitter till vänster om Oskar, 3-0. Sedan kommer 4-0 vid 3:40. Vid 5:13 så åker Rydbyholm ut 2 min för hårt spel efter att ha tryckt Linus över sargen. Övertaget blir kort för strax efter så åker Rikard ut i snickarboa. Vid 4 mot 4 så gör Rydbyholm 5-0 och sedan sitter 6-0. Vi har kommit helt ur fas och alls som Rydbyholm kastar mot vårt mål har en tendens att gå in i målet. Oskar kastar in handduken och Erik kommer in. Vid 9:41 så sitter 7-0 efter en passning som kommer från bak målet och in i slottet. Våra Svarta Pantar kämpar och sliter men inget vi tar för oss lyckas ramla in bakom Rydbyholmskeepern. Vi ökar tempo ytterligare och går ner på två femmor men det vill sig bara inte. Vi får en straff vid 12:37 och den straffen lägger Victor. Iskallt smyger han sig sakta fram med bollen mot målet som en kobra smyger på sitt byte. En bit från målet stelnar han till och går till attack. Men ett snabbt skott skickar han iväg bollen mot målet. Bollen tar i vänstra innerstolpen och studsar ut bakom målvakten på höger sida. Denna straffen var nog signifikant för hela matchen. Det blev bara stolpe ut vad vi än försökte göra. Vid 14:20 så åker Victor ut 2 min för liggande spel. Vi reder även ut den utvisningen och trycker på ytterligare. Vi ska ha med oss minst ett mål. Grabbarna kämpar och sliter men det vill sig bara inte och matchen slutar 7-0.

Dagens match var inte vår på något sätt. Vi kämpar och sliter men bollen vill bara inte in i målet. Att Rydbyholm var ett bra lag ska vi inte sticka under stolen med men att förlora med siffrorna 7-0 kändes väldigt orättvist. Kanske vi förlorar för mycket kraft när vi får lägga så mycket tid i utvisningsbåset att vi inte kommer igång med vårt spel. Grabbarna ska ändå ha en eloge för att de kämpar till sista sekunden trots att vi ligger under med 7-0. Detta visar på en fantastisk lagmoral och kämpar glädje. Detta var slutet på Gothia Cup för denna gången.

Härligt jobbat grabbar!

1 kommentar:

  1. Tack alla för ett spännande och så underhållande spel på Gothia!! Ni är bäst, grabbar!!
    /Cina

    SvaraRadera