torsdag 13 januari 2011

2010-01-06 Floda IBK – Å/K IBS 5-1

Floda IBK – Å/K IBS 5-1(2-0,3-1)

Första perioden börjar med fart och det är Floda som driver på från början. Redan efter 2:58 så gör de 1-0 efter ett skott från högerkanten som sitter i högra krysset. Våra Svarta Pantrar trycker på och försöker reducera men kommer inte hela vägen fram. Fabian kommer fri i slottet och får på ett bra skott som går via en försvarare och utanför målet. 5:33 så åker Viktor på 2 min. Busen Viktor tappar klubban men hänger som en blodigel på Floda spelaren och det slutar med snickarboa. Vi reder ut utvisningen om än lite tagna. Benjamin tar vänster kanten med fart och spelar fri Rikard som direktskjuter men bollen går vi a målvakten och ut. Vid 9:39 så kommer Floda 3 mot 1 och lurar upp vårt försvar. De får på en riktig rykare men Erik är med i målet och gör en superräddning. 11:52 så åker vi på ytterligare utvisning, nu är det för upprepade slag inom laget. Floda lyckas utnyttja sitt numerära överläge och får in 2-0 vid 12:55 då vi har tappat markeringarna.

Andra perioden börjar vi med fart och Victor lägger i en växel på vänsterkanten. Han frispelar Niko framför målet som får på ett bra skott. Tyvärr så lyckas målvakten plocka den bollen. Floda får på ett anfall men Oskar snappar upp bollen och kastar upp den direkt till Victor. Victor direktspelar till Dennis som skarvar vidare till Niko som smäcker in bollen i tom kasse till 2-1. Vi hade fått belöning för all vår möda. Tyvärr så blev lyckan kortvarig för redan vid 4:39 så gör Floda 3-1 vid en kontring 3 mot 2. De gör även 4-1 vid 6:39. Deras forward får gå fri och våra försvarare backar undan så att det blir lätt att peta in bollen. Vid 8:19 så sitter 5-1 efter stor oordning framför eget mål. Detta gör att luften går ur laget och inget vill sig. Bollen studsar inte vår väg.

Dagens match förlorar vi för att vi inte håller ihop kedjan med backarna. Det är för stora ytor mellan anfall och försvar. Motståndet var inte så bra som siffrorna visade på utan vi gav bort segern för att vi inte spelade klokt.