torsdag 13 januari 2011

2010-01-07 Å/K IBS – Vosy Praha 7-0

Å/K IBS – Vosy Praha 7-0(4-0,3-0)
Första perioden börjar med fart och det är våra Svarta Pantrar som är taggade till tänderna. Att få möta ett Tjeckiskt lag är spännande och de skulle få en match skulle vi se till. Vi jobbar och sliter i ett helt annat tempo jämfört med gårdagens match. Redan vid 1:54 så sätter vi 1-0. Det är Oliver som tar ett backskott som målvakten inte orkar hålla. Benjamin är med och snappar upp returen som han resolut vispar in i målet. Vi trycker på och våra Tjeckiska vänner får knappt röra bollen. Trots detta så sitter inte 2-0 förrän vid 9:06. Det är Victor och Niko som har lekstuga i det Tjeckiska försvaret och bollen studsar som i ett flipperspel mellan våra spelare. Niko avslutar med att stänka upp bollen i nättaket bakom den Tjeckiska målvakten. Vi kör ni med väldig korta byten för att öka på tempot ytterligare och det ger resultat. Pontus hänger de Tjeckiska försvararna i hasorna som ett hungrigt lejon jagar byte på den afrikanska savannen. Som det brukar bli så vinner lejonen till slut och så blir det även här. Vårt lejon i form av Pontus knycker bollen med en offensiv tackling vid mittlinjen och vänder upp i en båge in mot målet och stänker upp bollen i nättaket, 3-0. Detta händer exakt en minut efter förra målet dvs 10:06. Åter exakt en minut senare 11:06 så får vi ett frislag och det är Viktor som har laddat sin gamla hagelbrakare och siktar och KA-BLANG! Bollen studsar runt i försvaret och Linus snappar upp bollen och vispar in den till 4-0.

Andra Perioden ökar vi trycket redan från start. Vid 3:37 så sitter 5-0. Det är Benjamin som krigar på vänsterkanten och slår ett smörpass in till Linus som skickar vidare bollen till vänster och målvakten. Vid 3:54 så är det dags för 6-0. Det är Kim som på frislag till höger om målet spelar till Victor. Victor spelar bollen upp i slottet till Rikard som rusar ner från backplats och kan slå in bollen med kraft i tom kasse. Minuten senare så har Jonathan en stänkare i stolpen. Vid 7:01 så får vi ett frislag på högerkanten vid mittlinjen. Viktor laddar sin gamla hagelbrakare och KA-BLANG! Bollen går rakt in i målet.
I slutat av matchen så är vi så heta på bollen att mer än 5 utespelare vill vara med på planen och vi åker på en utvisning på 2 minuter pga för många spelare på planen. Detta påverkar inte vårt spel nämnvärt och kan kamma hem segern.

Dagens match var helt och hållet vår från start till mål. Vi höll ihop laget på ett fantastiskt sätt. Man kan säga att detta var ett rent propaganda spel. Det var bara att luta sig tillbaka och njuta. Det som speciellt roligt var att vi gick runt på 3 femmor och samtliga spelare var delaktiga i dagens seger! Vi körde med väldigt korta byten och vi tröttade ut motståndaren totalt.