torsdag 13 januari 2011

2010-01-07 Warberg IBF - Å/K IBS 1-3

Warberg IBF - Å/K IBS 1-3(1-2,0-1)
Första perioden börjar med fart och men det är Warberg som sätter 1-0 redan efter 22 sekunder. Det är ett slumpskott som kommer från mittlinjen och bollen kommer lågt. Kanske var Oskar skymd för det såg inte mycket ut. Direkt efter målet så vänder vi på steken och lägger på ett enormt tryck mot Warbergskassen. Kim stänker in ett mål när han krigar framför kassen men Linus står inne i målgården så vi får målet bortdömt. Det hänger vi inte läpp för utan vi fortsätter att pressa på och vid 1:29 så har vi reducerat till 1-1. Linus kommer med fart och spelar fram till Dennis som brutalt vispar in bollen i Warbergsmålet! Nu ökar vi trycket ytterligare och bollarna haglar över Warbergsmålvakten genom hela perioden utan att vi får in bollrackaren. Det är stolpar och ribbor och via målvakten eller någon back och utanför. Målvakten kan inte låta bli att skratta åt vilket flyt han har i mål. Det visar sig att det krävs en back för att få hål på målvakten igen. Det är Martin som tar en runda genom hela försvaret, genom hallen och vidare in köksvägen med bollen. Klockan stannar på 14:21. Det känns sköt att gå till periodvila i ledning efter den massiva pressen.

Andra perioden trummar vi på i samma tempo för att nöta ut Warbergsspelarna. Bollarna fortsätter att hagla runt målet som i värsta hagelstorm men bollen vill inte in. Fabian tar bollen och går i en båge från vänster och vidare in bakom Warbergskassen. Han slår fram bollen till Rasmus ute på högerkanten som direkt skickar vidare till en helt fri Pontus mitt framför målet. Pontus han bara tacka och ta emot för den läckra mackan och skicka in bollen i kassen till 1-3 vid 5:27. Vi fortsätter vårt enorma tryck men lyckas inte få in bollen fler gånger i målet. Warberg har ett par chanser men inget som känns som något farligt.

Dagens match borde nog ha slutat 1-12 eller något i den stilen. Warberg hade ett enormt flyt och målvakten storspelade och plockade det mesta. Det var till och med så att domarna skakade på huvudet och skrattade. Nåväl en välförtjänt seger och en enorm kämparglädje i laget. Tempot var högt genom hela matchen och förutom att vi inte fick in bollen i målet så var det ett fantastiskt spel som bjöds i hallen.