lördag 20 februari 2010

P12 Å/K IBS- Helsingborg1 2-4

(1-2, 0-1, 0-1)

Innan matchen pratade vi om att vi skulle lira precis som förra veckan. Snabba hjärnor, fötter och framför allt glada munnar!

1 perioden
Hjärnorna glömde vi nog i omklädnings rummet för redan efter 45 sekunder klipper en helt fri Helsingborgsback in 0-1. Aj aj aj en markeringsmiss. Nåja nu har vi i alla fall vaknat. Redan i nästa byte driver Emil B upp bollen och han får in den till Adam H som klipper till direkt och vi har kvitterat. Nu hamnar vi i ett ställningskrig. Bägge lagen verkar lite rädda för varandra efter den målrika inledningen. Bägge lagen krigar för fullt men det är FCH som tar ledningen med ett mäktigt skott i krysset efter 10:10. Simon i målet har inte en chans. Kampen om vem som ska äga planen fortsätter men vi får gå till pausvila med ett måls underläge.

2 perioden
Helsingborg är större än oss. Vi måste öka tempot i passningsspelet och röra oss på dom fria yterna och framför allt släppa bollen snabbare. Men det vill sig inte riktigt och FCH utökar sin ledning efter 4:53. Men slaget är inte förlorat. Efter 6:23 tar Emil L oss in i matchen igen. Han snor bollen av en back, och drar på det hårdaste skottet i sporthallen detta året! Rätt upp i krysset och vi har 2-3. Nu händer det grejer! Vi tacklas, springer och krigar. Svarta pantrarna har vaknat! Trots vår massiva press får vi inga bra läge. FCH försvarar sig mycket bra. Vi får gå till pausvila med ett måls underläge än en gång.

3 perioden
Vi gör en chansning och går ner på två femmor, och det första som händer är att FCH träffar ribban! Tempot i denna perioden är jättehögt. Chanserna avlöser varandra för bägge lagen. Detta är en väldigt tuff och tempostark match för att vara P12. Tyvärr lyckas FCH att utöka sin ledning till 2-4 när vi missar i markeringen på vår jakt att komma i kapp. Men detta laget ger sig inte! Vi har en boll på mållinjen, skotten vinner runt FCH:s mål. Vi mycket nära flera gånger.Vi satsar alll framåt. Men tyvärr får vi ingen utdelning. Vi får tyvärr ge oss mot ett för dagen bättre FCH. Och killarna är lite besvikna.

Men grabbar det ska ni inte vara. I dag spelade ni som SVARTA PANTRAR. Ni gav allt. Ibland använde ni kanske för mycket hjärta. Men hellre det än för lite. Vi är jättenöjda med hur vi genomför matchen idag. Kanske är det vi ledare som gör det största misstaget idag när vi går ner på folk i sista perioden när alla verkligen är på G.

Tack för en mycket bra kämparinsats. Och ett specielt tack till Simon för en bra insaats i målet.