P 12 Engelholm svarta- Å/K IBS 9-11

(2-2, 3-4, 4-5)

Äntligen är förbannelsen bruten! Det var länge sen vi slog ett Engelholmslag och idag var sista chansen för i år att göra det. Och vilken match det blev! Spela enkelt och rör på fötterna var det enda vi sa innan matchstart.

1 Perioden

Matchen börjar ganska lungt. Inget lag drar upp något vidare högt tempo. Det tar nästan 6 minuter innan det börjar hända grejor. Johan drar på ett backskott som målvakten släpper en retur på. Nico fiskar upp returen, passar till Pontus som lägger in 0-1. Strax efter så får vi ett mål bortdömt för spark. Nja, jag håller inte riktigt med dommarna om det. Men nu ökar Engelholm tempot lite. Vi hänger inte riktigt med och när vi missar i markeringen kan en Engelholmsback dunka in 1-1. Engelholm fortsätter att hålla i taktpinnen. Dom får också ett mål bortdömt! För visst satt den i krysset? Tyvärr missar vi ett uppspel direkt efter detta och Engelholm kan gå fram till 2-1. Men vi lyckas kvittera innan periodpausen. Nico vinner bollen bakom Engelholmsmålet lirar fram till Pontus igen. Pontus tackar för mackan och gör 2-2. Vi måste öka tempot lite till andra perioden, möta passningarna och kriga mer.

2 perioden

Alla är överens om att dom har en växel till att lägga i. Tempot höjs också, men det är Engelholm som går fram till 3-2. Ett fräsande skott igen. Men vi har en kille som kan skjuta ännu hårdare. Fabbe heter han. Efter 7:20 avlossar han bössan, målvakten hinner inte reagera och vi har 3-3. Nu gäller det att hålla i hatten för nu går det undan. 7:58 får Engelholm ett frislag, vi gör en halvdålig markering och dom gör 4-3. Direkt på tekningen efter målet rinner dom lite väl enkelt och gör 5-3. Men vi ger oss inte. 9:53 skickar Adam in bollen på mål som studsar på ett par killar, detta ställer målisen totalt och vi har 5-4. Det lönar sig att skjuta. En halv minut senare kommer Pontus på att han är skyldig Nico ett smörpass. Han slår ett kanonpass från hörnet rakt in i slottet där Nico väntar med klubban i golvet och han petar in 5-5. Vi hinner också ta ledningen innan pausen. Kalle bryter ett uppspel och ger Danne H bollen. Danne tar ett par snabba steg och klipper till. Bollen sitter vid stolpen tid 12:51. Det känns som vi är lite starkare och kan gå till pausvila skapligt nöjda efter en tempostark period.

3 perioden

Om ni inte tyckte det var intensivt i 2 perioden så välkommen till 3 perioden. Engelholm öppnar med att prickskjuta in 6-6 efter 1:44. 30 sekunder senare fälls Nico när han är fri framför mål. STRAFF! Vi skickar fram Fabbe, han är ju lite lagom cool. Han lurar ner målvakten och lägger in 6-7. 2 minuter senare bryter Nico ett uppspel, han sätter full ferrarifart mot mål och drar in 6-8. Kan vi börja andas ut nu? Nej inte riktigt. Efter4:29 rundar en Engelholmspelare vårt mål och kan lite turligt lägga in 7-8 köksvägen. 1 minut senare är det kvitterat igen. Engelholm rullar upp oss och lägger in 8-8. Jösses detta kan sluta hur som helst! Men nu blir en Engelholmspelare lite för ivrig, han slår Nico över armen med klubban och blir utvisad. Vi spelar lugnt och fint i powerplayet och Nico kan skicka in 8-9. Killen är het så han får fortsätta lite till. Nico och hans kompisar Pontus och Fabbe tackar för det med att göra 8-10. Kan vi andas ut nu då!? Det ser ganska stabilt ut men 12:14 gör Engelholm 9-10. Det är lite nervöst. Robert hals har lagt av och det är lite virrigt om hur vi ska spela. Vi tar en timeout för att lugna ner oss.
Spelet hinner knappt komma igång förrän Engelholm tar timeout. Vi misstänker att Engelholm ska anfalla utan nåd. Det försöker dom också men vi reder ut stormen och Nico kan lägga in slutresultatet 9-11.

Idag gör vi en jättebra match! Vi gör i stort sett bara 2 misstag. Men dom upprepar vi lite väl ofta. Vi möter inte bollen och vi har problem med att täcka skott. Men varför klaga, vi har vunnit över Engelholm för första gången i år! Och jag tycker att vi gör det rättvist. Vi visar större hjärta, har bättre fart, backarna gör sin bästa match för året och målvakterna spelar stabilt. När vi sen toppar detta med Nico, Fabbe och Pontus som gör 9 mål tillsammans är segern i hamn. Nu ska jag på Familia men först måste jag hem och byta min svettiga tröja. Tack för idag killar!