P12 Å/K IBS- Höganäs IBF 5-0

(3-0, 0-0, 2-0)

I dag snackade vi om att hitta tillbaka till grunderna. Vi ska jobba för varandra, spela enkelt, skjuta mycket och framför allt ha roligt.

1 perioden:
Killarna har lyssnat på vad vi snackade om, och direkt märktes att vi ville mycket i denna matchen. Vi ligger på som dom svarta pantrana vi är. Höganäs backar får ingen tid att göra några enkla uppspel. Vi vinner ofta bollen och avslutar blixtsnabbt. Efter 3:12 blir det en rörig situation vid Höganäs mål. Daniel N hugger som en kobra. Bollen studsar och hoppar men Danne ger sig inte och till slut slår en olycklig och stressad Höganäsback in bollen i eget mål och vi har 1-0. Höganäs bjuder bra motstånd och bl annat en klockren ribbträff. Men killarna har vaknat på rätt sida idag. Vi tar över matchen mer och mer. Efter 7:45 snappar Emil L upp bollen, Skjut skriker vi, Emil drar på och Fabian H har tagit position framför målet och styr in 2-0. Vi byter in nästa femma och då vill Johan visa att han också kan skjuta. Pang säger det, vi har folk framför mål och vi har framförallt 3-0. Trots att vi drar på oss en utvisning lyckas inte Höganäs inte göra mål på "muren" Oliver i målet. Vi kan gå till pausvila klart nöjda med första perioden.

2 perioden

Nu sjunker tempot ordentligt, vi spelar inte bollen snabbt nog och vi krigar inte till 100%. Trots det kan inte Höganäs ta över matchen för vi ligger helt rätt i våra positioner. Detta är också en styrka killar. Att när inte allting funkar så ligger man rätt och gör det svårt för motståndarna. Och dom få chanserna vi släpper till tar ju "muren" hand om. Trots att det inte blir många målchanser så går vi ganska nöjda till pausvila. Men lite högre tempo till nästa period om jag får be killar, så är ni snälla.

3 perioden

Killarna är helt överens med oss. Backarna spelar snabbt upp till forwards som är på rätt plats. Dom tar bollen och attackerar blixtsnabbt. Höganäs börjar att knäa. När vi kommer 5 minuter in i matchen så börjar Emil B:s minut. 5:09 drar han in en stenhård backhand som målisen inte har en chans på. Eftersom han är på G så får hans kedja fortsätta. Emil tackar för det och drar på ett snabbt skott och gör sitt andra mål för dagen. Kedjan får fortsätta men endast om Emil gör ett hattrick i sitt byte. Han lyckas endast göra 2½ mål för han träffar ribban. Så lite besvikna så får vi byta ut dom igen. Ett mycket bra byte av denna kedjan. Men det är inte bara dom som är bra. Alla är bra idag. Vi har ett mycket högre tempo än Höganäs. Vi har krigat ner dom idag och vår största målsättning nu är att Oliver ska få hålla nollan. Vi bjuds på mycket ögongodis och kan stolta se våra killar spela till sig en riktig lagseger.

I dag var det mycket snabba händer, fötter och hjärnor. Jättekul att se. Glädjen var tillbaka och då blir slutresultatet också bra. Vi har vrickade fötter, skadade knä, blodiga fingrar och en påkörd målvakt. Men ingen ger sig för idag skulle vi bara vinna. Ett stort grattis till "muren" Oliver som höll nollan och till Robin som gjorde en helt godkänd debut. Så alla Föräldrar res er upp från TV soffan, skaka loss och ge grabbarna en stor applåd för en mycket väl genomförd match!