P13 Hjärnarp - Å/K IBS 2-11

Hjärnarp - Å/K IBS 2-11 (0-5,0-2,2-4)

Efter en tuff tränings vecka så var det äntligen tid för match. Vi bestämde tidigt hur vi skulle spela och att alla skulle dra sitt strå till stacken.

Period 1

Vi börjar i ett rasande tempo och vi ligger på i Hjärnarps zon. Chanserna avlöser varandra och Hjärnarps målvakt får verkligen jobba. Men efter 1:47 så ligger bollen i deras mål. Detta uppkommer efter att Kim snyggt passat tillbaka till Rasmus som får på ett dragskott från backplats. Målvakten är skymd och har ingen chans att se att skottet kommer. 2:21 är det dags igen och nu är det Rasmus tur att leverera en snygg passning som hamnar hos Benjamin. Benjamin hade ingen annan tanke än att sätta bollen där den skall vara, nämligen i mål. När vår tredje kedja kommer in så vill man inte vara sämre. Direkt när man kommer in på banan så får Rikard på ett kanon skott som Viktor snabbt snappar upp och sätter i mål 0 – 3 tiden är nu 3:21. Vi fortsätter att pressa Hjärnarp och Pontus bjuder in på fyrverkeri när han skjuter ett stenhårt skott i målvaktens hjälm. Vi ger dem inte mycket utrymme för deras eget spel. Kontrar Hjärnarp så har alla våra spelare jobbat hem och det blir aldrig något anfall där Oskar får visa upp sig. Alla hjälps verkligen åt idag och därför är det heller inte konstigt att Rikard gör mål med ett dragskott i bortre gavel. Helt otagbart för målvakten. Vi skapar hela tiden nya anfall och nya möjligheter för att göra mål. Bland annat så har Alexander ytterligare ett skott som tar på målvaktens hjälm. Hjärnarps målvakt var riktigt duktig idag och håller de kvar i matchen. 0 – 5 kommer ett mål som är plockat från handboken. Det är Rasmus som skickar upp bollen längst kanten till Dennis. Dennis (som idag hade klubban i marken, kanon) tar hand om bollen och skickar den blixtsnabbt vidare till Fabian som enkelt lägger in bollen. Så härligt att se när det vi tränar på verkligen går hem. Vi fortsätter att mala på perioden ut, dock utan att det blir några fler mål.

Period 2

Vi tränare ville att killarna skall snacka mycket mer ute på banan än vad vi gjorde i första perioden. Som vanligt så var alla med på detta, eller? Andra perioden blir 10 sekunder gammal innan vi åker på en utvisning. Det är Dennis som får två minuter för spel med hög klubba!! Ja, det vänder snabbt och Dennis får ta den långa vägen till Snickeboa. Vi reder ut vårt boxplay och det gör vi väldigt bra. 6:03 in i perioden så åker Hjärnarp också på en utvisning och vi får spela powerplay. Vi får nu se ett powerplay som man bara älskar att se. Bollen skickas kors och tvärs över bana mellan våra spelare. Till slut så åker bollen ner bakom Hjärnarps mål och Benjamin hugger tag i bollen och skickar upp den på höger kanten till Niko som har god tid på sig att leverera. Han tittar upp, siktar och prickskjuter in bollen i bortre krysset och vi har 0 – 6. Efter utvisningen tar vi tag i matchen igen och vi spelar runt bollen mellan våra spelare. Bollen hamnar till sist hos Dennis som snabbt skickar upp bollen till vår back Oliver. Han väntar inte utan drar iväg ett dragskott som går rakt i mål, härligt att se. Tavlan visar nu 8:45 och 0 – 7, vilket ser bra ut. Vi får nu se en hel del fina passningar från våra duktiga backar. Vi har riktiga genomskärare får back till forward och vi har även fina passningar omvänt. 0 – 7 står sig perioden ut och den stora frågan är nu ”snackade vi på banan? Lite bättre än i första men kan bli mycket bättre.

Period 3

Det visade sig att vi inte var riktigt vakna när domaren blåste igång perioden, för efter 1:17 så gör Hjärnarp mål 1 - 7. Detta uppkom för att vi inte snackade och att någon inte gjorde sitt jobb. Hjärnarps forward var snabbt och högg till på denna chans. 4:07 väntar hela publiken på att Fabian skall göra ett kanon skott, men detta kom av sig. Skottet går istället lågt och rakt in i mål och vi har 1 – 8. Minuten efter så är det dags igen och nu är det återigen Dennis som iskallt sätter bollen i mål. Detta uppkom efter en mycket fin passning från Benjamin. Spelet blir nu lite avslappnat och Hjärnarp kan kontra, men vad hjälper det när vi har Martin som back. Hur långt upp i banan han än är så är han alltid först hemma och hjälper Oskar. Vid tidpunkten 7:40 så kommer Kim på byte med Viktor, och med ett enda mål i sikte så springer han mot motståndarnas mål. Väl där så har Rasmus dragit på ett skott som Viktor styr över målvakten. Det blev tyst i hallen och alla såg på bollen som om det var ett stjärnfall. Bollen hamnar till sist i målet och vi har 1 – 10. 9:51 blir det en dubbelutvisning för lite gruff och det är vår vän Viktor. Han behöver bikta sig under matchen och så kände han ju inte de som satt i sekretariatet, nya kompisar är alltid bra. Som om inte detta var nog så efter en minut så känner Dennis att han vill stötta sin vän Viktor. Han var inte färdig med sin trägubbe utan går mot Snickeboa utan någon protest, eller? Utvisningen får han för hårt spel, lite hårt dömt kan man tycka. När vi nästan hade klarat av vårt boxplay så blir det 2 – 10 till Hjärnarp. Deras back slår en lobb boll som letar sig in i mål. Oskar har ingen chans att se detta för han hade hjälmen på fel håll? Nej, det var helt fullt med folk som skymde sikten för honom. Minuten efter detta så sätter vi 2 – 11 och det är Benjamin som bryter ett felpass får Hjärnarp spelaren och snyggt placerar den helt otagbar för målvakten. Hjärnarp får ytterligare en utvisning vid tidpunkten 13:48 för hårt spel. Vi radar upp chanser i detta efterföljande powerplay men utan att få bollen i mål. Hjärnarps målvakt gör en hel del fina räddningar.

Idag för vi matchen från första början och får den dit vi vill. Alla gör en riktigt bra match idag och det är kul att våra backar också får göra mål och assist. Vi tar mycket skott från backplats vilket gör att vi kan ha folk inne framför mål. Passningarna var väldigt bra och vi såg även att klubborna var på golvet. Jag tror att vår måndags träningen satt i huvudet, för vi gjorde en hel del av det vi tränade på. Vi vill ge Hjärnarp en eloge för att de inte ger upp utan fortsätter att spela juste. Samtidigt så vill även tacka våra spelare för att de fortsätter spela fast att vi leder med så mycket. Jag vill passa på att tacka Daniel ”Danne” Kristiansson för hjälpen i båset. Denna match måste ha varit en coach seger, eller. Tack även till de fans som följde med till matchen för att stötta laget. Idag hade vi en riktig polis (Isak) med och jag tyckte att våra killar var lite skakade för detta.