lördag 20 februari 2010

P13 Å/K IBS - Landskrona 7-2

P13 Å/K IBS - Landskrona 7-2 (2-0,3-1,2-1)

Första perioden kommer igång snabbt och våra Svarta Pantrar är taggade till tänderna. De har kontroll på spelet men det dröjer ända tills 6:51 innan vi får hål på Landskrona. Det är Benjamin som står i vänstra hörnet bakom Landskronas mål. Han slår en diagonal pass in till Niko framför mål som vispar till direkt. Bollen går via en back in i mål, 1-0. Vi trummar på men Landskrona håller tätt. 11:42 är det dags igen och det är åter samma kedja som är i farten. Benjamin får på ett skott som träffar en försvarande back. Bollen dimper ner framför Niko som en övermogen fallfrukt. Niko som inte gillar ruttna äpplen skickar den via en Landskrona back in i målet till höger om målvakten till 2-0. Dennis har ett par tre lägen att vispa in bollen men det vill sig inte riktigt för den tar på skyddande backar eller så hamnar den utanför.

Andra perioden äger de Svarta Pantrarna och de bjuder på en show som publiken gillar. De värmer upp med Martin Lehmann Show. Han snurrar upp hela försvaret på läktaren och smörpassar sedan läckert. Skottet går dock utanför. Sedan så är det Rikard som levererar en helt öppnande passning till Viktor som står helt fri. Viktor skjuter dock utanför. Kort där efter så skjuter Fabian en rökare i högra stolpen så det klingar i hallen. Spelets intensitet ökar och Landskrona börjar bli mer fysiska i deras frustration. Niko trycks över sargen i vänstra hörnet bakom mål men är uppe och fightas igen. Vid 8:08 så lyckas vi äntligen få hål på målet igen. Det är Johan som verkar ha lånat Nikos Ferraridäck och framförallt motor. Johan fångar upp bollen på högerkanten. Han gör en handbromsvändning slänger i ettan och gör en burnout. Han kastar snabbt i tvåan och gasar om Landskrona backen med ett rökmoln. När han når 100km/h, 2,3 sekunder senare så drar han på en stänkare som sitter hårt högt till vänster om målvakten, 3-0. Johan tackar Niko för lånet av motor och däck. I nionde minuten så åker Landskrona på 2min för felaktigt avstånd. Nu bjuder Pantrarna på läckerheter. Martin träffar stolpen. Bollen går nu som på ett snöre. Hela Powerplayfemman är inblandade när bollen rullar runt. Det avslutas med att Martin passar Niko på högerkanten som passar tillbaka till Martin på backplats. Försvaret har nu luckrats upp. Han passar nu in bollen till Benjamin som är fri och målvakten hinner inte med i förflyttningen. Benajmin skickar läckert in bollen i kassen till 4-0 vid 10:20. Fabian går nu till anfall. Han trycks omkull och surar ihop och knycket tillbaka bollen. Han snurrar upp två Landskrona spelare och skjuter en rökare på mål. Målvakten lämnar retur som Fabian snappar upp och klipper till igen. Dock så plockar målisen den med. Landskrona har inte mycket spel och våra Svarta Pantrar tar även sitt ansvar här. Oliver slår en passning mot Martin som står bak kassen. Bollen tar olyckligt i en sargkant och studsar in mot Oskar och bollen rullar retligt in vid stolpen via Oskars ben in i mål vid 11:49. I detta läget så blev både Oliver och Oskar väldigt bittra men efter matchen så hävdar Oskar att han gjorde mål och Oliver bara gjorde assist. Märkligt att vi ska göra 4-1 själva. Landskrona får nu lite fart under fötterna och kommer i ett anfall som skulle kunnat varit avgörande men vårt försvar reder ut den röriga situationen. 4-2 här kunde ha vänt matchen men istället så vänder spelet och Rikard hamnar framför Landskrona kassen med bollen och han vispar in 5-1 istället.

Tredje perioden hinner bara bli 57 sekunder gammal när Rasmus slår en boll till Alexander bakom mål. En Hungrig Landskrona forward är på hugget och knycker bollen och lägger in den i tomt mål då Oskar inte hinner med sidoförflyttningen, 5-2. De Svarta Pantrarna kämpar och sliter och skjuter. Backarna får möjligheter att skjuta och Rasmus, Alexander, Martin och Oliver provar bössan i omgångar men bollen vill inte in. Bollen rullar runt och vi har kontroll på spelet. Det blir lite grinigt i Landskrona och det blir lite mer fysiskt. De Svarta Pantrarna står upp på ett mycket bra sätt mot de större landskrona spelarna. I den 12e minuten in i perioden så åker Landskrona på en utvisning för hårt spel när Niko vräks över sargen. Nu går bollen på snöre igen ända tills Landskrona får ett frislag. Backen fintar nu Pontus som dansar sig närmare och närmare bollen som i ren rumba eller kanske en vals ända tills han är för nära. Då klipper backen till och Pontus åker på 2min för felaktigt avstånd eller var det felaktig fotsättning som Tony Erving hade sagt. Vi spelar nu 4 mot 4 i ca 1 minut och de Svarta Pantarna vägrar släppa bollen. Sedan så blir det Powerplay för Landskrona istället. In med Boxplayformationen. Det blir inte alls som Landskrona hade tänkt sig. Vid 14:33 så spelar Martin en öppnande boll till Rikard som skickar in 6-2 i mål med en man mindre på plan. Som om detta skulle vara nog. Det känns nästan som att det är vi som är en man mer på plan och vi äger spelet. Johan går på top och drar på ett snabbt skott. Bollen ramlar ner framför målet och det är åter Rikard som är framme med en petning så fastställer han slutresultatet till 7-2 med bara 2 sekunder kvar på Pontus utvisning.

Dagens match var en ren lagseger. Hela laget spelade som en enhet och det var bara att njuta för oss i båset och även publiken. Vilken lagmaskin vi har! Det var extra kul att se hur våra små grabbar stod upp mot de större Landskrona spelarna. Kanske detta var en av säsongens bästa spel som bjöds idag. Det som var lite underligt i dagens match var att när vi skickar in boxplay formationen så gör vi två mål i numerärt underläge innom 21 sekunder. Smaka på den!