söndag 7 februari 2010

P12 FC Helsingborg 3- Å/K IBS 16-3

Dagens matchreferat blir lite annorlunda eftersom jag inte fick matchprotokollet med mej hem. Det var mycket frågor efter matchen och vi hade lite bråttom till busfabriken.

Innan matchen snackade vi om att vara nogranna i vårt försvarspel och prata mycket med varandra på planen.

1 perioden

Matchen börjar med lite avvaktande spel från båda hållen. Nästan som två boxare som känner på varandra. Det är tyvärr Hbg som får in den första träffen. Vi har haft ett bra anfall som Hbg kontrar på, vi går bort oss i markeringen och det står 1-0. Strax efter kan vi inte få bort bollen framför vårt eget mål och Hbg kan peta in 2-0. Efter dessa hårda slag vacklar vi och börjar göra lite enkla misstag. Hbg gör både 3-0 och 4-0 och vi är nere för räkning. Vi tvingas ta en timeout för att skaka liv i killarna. Det hjälper inte så mycket för Hbg kan göra 5-0 innan pausvilan.

2 perioden

Det är inga glada munnar som kommer in till match igen precis. Vi stuvar om lite i femmorna, men killarnas självförtroende är i botten och motivationen känns låg. Det blir inte bättra av att Hbg gör 6, 7, 8-0 innan Linus äntligen kan få in en redusering. Humöret går upp en kort stund. Men detta är helt och hållet Helsingborgs match, dom vinner denna matchen på knock-out. Dom hinner göra 9, 10, 11, 12, 13-1! innan perioden är slut.

3 perioden

Tja vad ska vi göra? Vi måste på något vis försöka komma härifrån med hedern i behåll. Vi ska försöka att vinna tredje perioden i alla fall. Det börjar också ganska bra. Daniel H kan skicka in 13-2 och vi börjar att kämpa lite mer. Hbg kan göra 14-2 men vi visar lite mer vilja och Daniel kan också göra sitt andra mål i matchen till 14-3. Tyvärr hinner Hbg att göra två mål till och skriver slutresultatet till 16-3. Knock-outen är fullbordad!

Någonting är fel. För en månad sen mötte vi detta gänget i en träningsmatch som slutade 7-7 och idag fick vi stryck med 16-3!!! Okej Hbg hade toppat upp med några spelare men det hade vi också. Varför blir det då såhär? Jag tror att killarna vill för mycket, blir nervösa och går bort sig i sin iver att vilja vinna matcherna. Så på måndag får vi gå tillbaka till grunderna så att alla får klart för sig hur vi ska spela för att vinna matcher. För vi kan mycket mycket bättre än så här. Det vet jag!