söndag 15 april 2012

Enkel seger i Kvarten

Engelholm – ÅKIBS 1-4(0-2,1-2)
Första perioden börjar bra då vi får straff när klockan står på 2:22. Victor tar straffen och smyger sakta på mål som ett rovdjur på jakt. Några meter från målet så attackerar han sitt byte genom att snabbt öka farten och stänker in bollen till vänster om målvakten och vi har 0-1. Vi har matchen men får inte någon utdelning förrän vid 12:02. Det är Emil som knycker bollen på vänsterkanten och går med bollen i full fart mot Engelholmskassen rakt in i slottet. På behörigt avstånd så stänker han bollen med kraft på målet och den sitter till vänster i krysset till 0-2. Vid 13:07 så blir Jonte upptacklad mot väggen. Det blir 2 min för hårt spel. Vi trummar på för fullt i powerplay. Pontus har en ribbträff och Fabian har även han en ribbträff!

Andra perioden börjar lite avvaktande och vid 6:53 så tar Engelholm Time-Out. Vid 9:22 så ger det resultat. Vi går bort oss i försvaret och trycker inte ut spelaren mot sargen utan låter honom gå in i banan istället. Där får han gå rakt in i slottet och stänker in 1-2 reduceringen. Vi svara direkt med att utröka till 1-3. Det är Niko som spelar bollen från högerhörnet upp till Fabian som trycker in bollen med kraft från slottet vid 9:49. I slutet av matchen sp gör Engelholm allt för att komma ifatt. De tar ut målvakten men det utnyttjar vi istället. Victor tar bollen från egen planhalva med sig upp i anfallet och kan springa förbi Engelholmsförsvaret och rulla in bollen med backhand samtidigt som han täcker bollbanan med kroppen och vi har 1-4 vid 14:48.

Kvartsfinalen spelar vi med samma självförtroende som vi är vana vid och vi jobbar åter som ett lag. Nu väntar Semifinal!