måndag 16 april 2012

Vilken match!

Gårdarike – ÅKIBS 5-2 (2-1,3-1)
Vi drar igång laget på tre hela femmor som vi har stuvat om rejält i inför matchen. Det är en chansning vi gör för att busa med Gårdarike. Niko har en kanonchans i början av matchen när han kommer fri med målvakten men han lyckas inte sätta dit den. Gårdarike tar ledningen med 1-0 vid 4:20 genom ett skott ute från vänsterkanten. Våra killar kämpar frenetiskt. Emil spelar nog säsongens bästa match där han går in med kropp och tar för sig enormt mot de stora Gårdarike spelarna. Victor F jagar som ett hungrigt lejon och ger inte Gårdarikespelarna någon ro alls. Vilken fajt vi bjuder upp till! Vi trummar på för fullt och Gårdarike ställer om i laget och går ner på två femmor för att öka sitt tempo då de känner att de har problem. Vi följer efter och går ner på två femmor med. Oliver snappar upp en boll i försvaret och spelar över bollen i mitten till Benjamin som skarvar vidare till Max som kommer med fart och Max han stänker upp 1-1 kvitteringen i krysset vid 12:52! ÅKIBS fansen gör att hallen kokar! Glädjen blir kortvarig då Niko bjuder på en boll vid mitten och en Gårdarike kan få gå rakt in i slottet helt ohotad och prickskjuta in 2-1 vid 13:34. Det var lite snörpligt.

Andra perioden börjar lite svagt och Gårdarike kan utöka till 3-1 redan efter 9 sekunder. Vid 2:51 så tar vi Time-Out och stuvar om i våra två femmor. Vi konstruerar en spelteknisk femma och en grovjobbs femma. Vi sätter grovjobbarna Pontus, Max, Benjamin, Rikard och Oliver mot Gårdarikes förstafemma och sätter teknikfemman Victor, Fabian, Niko, Jonte och Martin mot deras andra femma. Vi har mera spel nu och trycker på hårt mot Gårdarike. Vid 5:17 jobbar Benjamin åt sig bollen i vänster hörnet och spelar in bollen från bakom kassen i Foppaposition till Pontus framför kassen som stänker in 3-2 reduceringen. Vilket jubel! Vi trummar på men vi får lite utrymme för Gårdarike är på och dubblar på bollföraren över hela planen och det gör att det är svårt att lira boll som vi är vana vid. Klapp-klapp passningar måste sitta på bladen för att det ska fungera. En felstuds och det blir kamp om bollen direkt. Spelet böljar fram och tillbaka och de båda målvakterna får slita för att hålla undan bollarna. Gårdarike får ett frislag framför kassen då vi har varit innanför målområdet. Med mer tur än skicklighet lyckas de skjuta bollen genom muren och in i mål till 4-2 vid 10:10. Vi kämpar vidare och det märks att grabbarna inte vill ge sig. 5-2 kommer på ett skott från slottet som sitter i otagbart nättaket till vänster om Erik vid 12:46. Vi byter ut Erik mot Oskar för att stuva om lite i laget och pressar på allt vi kan framåt de sista minuterarna. Oskar får inte vara på plan så värst länge för vi plockar målvakten för att vara en man mer på planen i en sista kraftansamlig. Gårdarike gör allt de kan för att få tiden att gå. Med bara 9 sekunder kvar av matchen så åker en Gårdarike spelare ut 2 min för avsiktligt fördröjande av spelet då han slår undan bollen efter avblåsning. Tyvärr är det för lite tid för att vi ska kunna dra nytta av det.

Det är aldrig roligt att förlora men vi bjuder helt klart Gårdarike på en match. Kul att se hur samtliga spelare ger allt vad de kan mot spelskickliga Gårdarike. Från ledarsidan så hade vi en välutarbetad plan inför matchen och vi stuvade om och coachade aktivt genom matchen. Även om det inte lyckade hela vägen så gav det svar på en del frågetecken och öppnade upp nya dörrar för nästa säsong. Spännande!

Härligt jobbat grabbar och Grattis till tredjeplatsen i Skånemästerskapen!

En sak till att notera är de duktiga domarna Johan Holmåker och Jens Staaf som gör en riktigt bra match. De kommunicerar med spelarna hela tiden och håller matchen på en bra nivå. Med så här bra domare så är det enkelt för spelarna att koncentrera sig på spelet. Det är även enkelt att vara ledare och man kan fokusera på rätt saker. Publiken kan bara sitta och njuta av innebandyn! Tack för det Johan & Jens!

Bonny, Thomas & Göran.

2 kommentarer:

  1. Tack, killar och ledare för en fantastisk säsong!! Jag tycker att ni är bäst! / Cina

    SvaraRadera