söndag 15 april 2012

Förlust mot Willands

ÅKIBS – Willands 6-7 (3-0,3-7)
Matchen kommer i gång med fart från start och Jonte kliver fram och fintar skott men i skottögonblicket ställer han om och passar elegant Pontus ute till vänster som bara har att raka in bollen i kassen med kraft och vi har 1-0 redan efter 0:56. Vi trummar på och har matchen i vår hand. Vid 07:58 så sitter 2-0. Niko på högerkanten passar Fabian i mitten som bakom ryggen flippassar bollen med en svepning vidare till Pontus. Detta var helt klart årets läckraste assist! Pontus stänker in bollen i kassen enkelt då målvakten inte hinner med i sidoförflyttningen. Vid 8:41 så kommer 3-0. Det är Benjamin som krigar i hörnet bakom Willandskassen och lyckas få fram en passning till Max framför kassen som stänker upp bollen i nättaket. Vi kan komfortabelt gå till period vila med 3-0.

Andra perioden börjar med en kalldusch. Willands reducerar till 3-1 efter 32 sekunder. Det är ett skott som kommer från högerkanten och går i vänster innestolpe och in. Vid 1:16 så kommer 3-2. Nu är det ett skott från vänsterkanten som går via Oskars arm och in lite snörpligt. Strax efter så räddar Oskar ett friläge med en fotparad när en Willandsspelare kommer själv mot mål. Vid 3:01 så kommer 4-2. Emil krigar om bollen på vänsterkanten och slutligen hamnar den hos Viktor som skjuter en stenhård sorkdödare utmed golvet. Vid 3:44 så kommer Niko helt fri med målvakten och gör inget misstag utan kan enkelt dra målvakten och lägga in 5-2. Vi har ni grepp om matchen och spelar lugnt. Vid 10:26 så knycker Emil bollen i högerhörnet och spelar upp bollen till Adam på backplats som vispar in bollen i kassen till 6-2. Det kändes nu som att vi hade satt sista spiken i kistan och vi började slappna av. Då händer något helt osannolikt. Willands gör 6-3 vid 11:51, 6-4 vid 12:11, 6-5 vid 12:20, 6-6 vid 12:50 och 6-7 vid 13:07. På 1 minut och 16 sekunder gör de 5 mål! Vad hände? Vi tappade allt både spelare och ledare blev helt överrumplade! Vid 14:02 så åker Willands på 2+10 utvisning och vi gör allt för att komma tillbaka i matchen och toppar upp men tiden rinner ifrån oss.

Att förlora denna match var dåligt av samtliga i laget, spelare såväl som ledare när vi hade segern som i en liten ask. När Willands gjorde 6-4 så gick vi snabbt ner på två 5:or det gjorde vi klart i båset direkt. Här borde vi ledare nu med facit i hand givetvis tagit en Time-Out för att bryta Willands trend.

Låt detta bli en läxa för oss alla i laget i framtiden.