söndag 15 april 2012

Förlust mot Kristianstad i Seriefinalen

Kristianstad - ÅKIBS 3-2 (2-1,1-1)
Vi drar igång mot Kristianstad och vi får inte den start vi hade behövt efter vårt tunga fall mot Willands. Det är ett skott från mitten som Erik går upp för att plocka men han tappar in bollen i mål och vi har 1-0 efter 3:08. Vid 5:31 så kommer en lobb utifrån mitten och Erik står för långt ut för att kunna nå bollen. Det blir nu lite skakigt i laget och vi peppar för fullt på bänken för att motivera våra spelare. Niko kommer fri men målvakten och blir kapad. Det blir straff som Fabian lägger. Med kyla så går han fram mot mål och väntar ut målvakten och smack. Tyvärr så går bollen tätt utanför. Vi får spela med en man mer i 2 min och för spelet men lyckas in få in bollen. Victor har en ribbträff men tyvärr är det ribba ut och inte ribba in. Vid 13:49 så åker Kristianstad på 2 min för hög klubba. Vi pressar på för full här med och åter är det Victor som har träff. Denna gång i stolpe och ut. Det vill sig bara inte. I slutet av perioden så kämpar Max som ett hungrigt lejon framför kassen och skjuter, gräver och får slutligen in bollen till 2-1 när klockan visar 14:57. Psykologiskt mycket viktigt för laget!

Vi får en bra start på andra perioden. Kristianstad får en utvisad vid 2:52. Vi krigar på för fullt och Victor slår in en boll framför målet till Max som kan lägga in den till höger om målvakten och vi har nu 2-2 vid 3:34. Moralen är nu tillbaka i laget och vi trummar på. Tyvärr så gör Erik ett utkast som går mitt i gapet på Kristianstads bäste spelare så han får gå helt fri på kassen och kan lägga in 3-2. Vi kämpar och sliter genom resten av matchen men det vill sig bara inte utan får se oss besegrade för första gången i år av Kristianstad som gör en mycket bra match.

Vi kommer igen i denna match och spelar bra. Vi har inte marginalerna på vår sida och kanske det satt lite i huvudena på killarna efter förra matchens fall. Detta var en uppåttrend dock och nu kör vi vidare!