Å/K IBS – Munka-Ljungby IBK

5 – 6 (0-1, 2-2, 3-3)

Match mot Munka då brukar det bli bra och spännande matcher.

Period 1

Båda lagen börjar bra och spelet böljar lite fram och tillbaka och redan efter 3:27 så får Munka ett frislag uppe på vår planhalva och de gör inget misstag utan skjuter bollen rakt i mål. Vår mur var inte på plats där den skulle och det står 0-1. Mot slutet får vi till ett anfall när Oliver passar fram Linus på kanten som rycker mot Munkas mål, men skottet sitter i burgaveln. I denna första period kommer vi inte alls upp i vår standard.

Period 2

1:54 in i perioden så har vi 0-2, nästan identiskt som första målet. Än en gång så är inte muren på rätt plats och Munka kan enkelt göra mål. Vi har flyttat upp spelet på Munkas planhalva och där tänker vi nu stanna matchen ut och mycket riktigt så backar Munka hem och får enbart försvara sig. 5:57 så får vi då äntligen hål på deras målvakt. Det är Benjamin som efter Victors inbrytning lyckas slå in 1-2. Detta mål behövde vi verkligen. Vi fortsätter att jobba på i deras zon och 8:05 så har Fabian ett stenhårt skott i ribbans undersida och bollen går ut igen, den vill inte in. Men så efter 11:18 så får vi vårt efterlängtade mål. Det är Pontus som snyggt assisterar Fabian som enkelt hänger dit bollen i mål. Vi har nu 2-2 och detta hade vi tänkt behålla perioden ut. Men nej då efter 13:59 lyckas Munka göra 2-3.

Period 3

Men vi kände att vi var på gång och vi gick ner på två femmor. 1:34 in i perioden så Benjamin sitt andra mål för dagen. Oliver slår in bollen mot Munkas mål och Benjamin är där och hugger som en kobra och med volley skott så har han gjort 3-3. Vi håller oss kvar på Munkas planhalva och Munka har inte mycket att säga till om, dock är de väldigt farliga när de kontrar. 3:06 så får Max göra mål på sina gamla lagkompisar. Detta kommer efter att Victor som lirkar fram sig från att ha varit bakom mål och tar avslut som Munkas målvakt räddar. Men han släpper en retur som Max snabbt snappar upp och lägger in i målet. Vi har nu bra drag men vi kan inte slappna av för Munka är farliga vid deras attacker. 6:43 så gör Max sitt andra mål för dagen och detta kommer efter att Benjamin slitit i vänster hörnet och som sedan spelar in snyggt till Max. Max gör nu inte det svårare än vad det är utan sätter bollen under målvaktens vänstra arm och vi har 5-3. Munka tar nu timeout och vi vet att det kommer att pressa för att få till ett bättre slutresultat. 8:14 in i perioden så gör Munka 5-4 och detta kommer från ett skott långt utifrån. 12:31 så kommer ytterligare ett skott utifrån nästan helt identiska mål. Vi får Munka att ta avslut långt ute på banan, men ändå lyckas de göra mål och Munka har kvitterat till 5-5. 13:14 så händer det som bara inte får hända, det är ytterligare ett skott långt utifrån som Oskar först tar men tappar in i målet och Munka har gjort 5-6. Detta resultat står sig tiden ut. Efter 5-6 målet så tar vi ut Oskar och sätter in Erik.

Vi börjar matchen väldigt trevande och är inte riktigt med i matchen. Vi tar väldigt svåra beslut när vi skall göra våra uppspel och vi levererar passningar som är i midjehöjd. Med facit i hand så skulle vi gjort målvaktsbytet mycket tidigare. Vi slutar spela och tror att matchen är klar när det står 5-3, detta är livsfarligt. Lagen i denna serie är alldeles för bra och man kan inte slappna av eller underskatta. Vi hoppas nu att samtliga är nere på jorden igen. Men vi får ta detta med oss och jobba vidare. I denna match så hade vi plockat med från vårt P14 lag Viktor Fredriksson och Viktor Ekberg född 98. De gör en mycket bra insats och dessa skulle vi vilja ta med till fler matcher. Rikard och Emil var sjuka för dagen och kunde inte medverka. Nu laddar vi för New Body steg 2 för -96:or, för det om något kommer att bli tufft.