torsdag 5 januari 2012

ÅKIBS - SSK Future 1-7 (0-5,1-2)

Matchen drar igång i ett mycket högt tempo. De båda lagen känner på varandra och det är en tuff match med mycket fysik redan från start. Vid 5:54 så kommer ett skott uppe från högerkanten och styrs in förbi Erik i kassen till 0-1. Redan vid 6:06 kommer 0-2 efter en markeringsmiss. Bollen spelas in från högerhörnet in framför kassen och Future forwarden får ostört slå in bollen i tom kasse. Vi lyfter nu upp spelet för att komma med i matchen igen. Vi spelar bollen till Martin på backplats som i skottögonblicket blir kapad och det blir en kontring där Future forwarden inte gör något misstag utan gör 0-3 vid 7:10. Niko får chansen på en kontring och springer snabbt förbi sin back och kommer ren med målvakten som han trollar upp på läktaren men bollrackaren vill bara inte in. När vi försöker jobba in bollen så ger det utrymme för snabba Future och de är hungriga och ettriga. De tvekar inte att skjuta och är på alla returer. Så är även fallet vid 0-4 målet där Erik får göra två blixtsnabba reflexräddningar men det tredje skottet hinner han inte med. 12:39 så skickar Jonte en Future forward över sargen så det blir 2min i snickarboa. Med en man mindre så gör Future 0-5 detta åter efter en kvalificerad räddning av Erik men vi hinner inte med på returerna som Future.

Andra perioden tar vi för oss på ett bättre sätt och vi har betydligt fler chanser men bollen vill inte in. Att Futures målvakt är med på noterna gör inte saken bättre. Vi har ett friläge mitt framför kassen och vår variant funkar så Victor har bara att stänka in bollen i tom kasse men den går tätt utanför istället. Vid en kamp om bollen på vänsterkanten så åker Oliver på 2min och det blir straff. Lite hårt dömt kanske kan man tycka. Future spelaren går listigt framåt Oskar som har kommit in i andra gör allt för att distrahera men med en lång dragning och en backhand så gör de 0-6. Inte helt rättvist efter alla chanser vi skapat i andra perioden. Vid 14:31 så gör Jonte en Sitting Bull rakt upp i banan och de stänker in 0-7. Inte ger vi oss för det utan Viktor hugger brutalt in bollen till 1-7 vid 14:43 till höger om målvakten. Fylld av lycka springer han fram till Futures bås och kör målgesten där man rider på en häst som vi sett från JVM i ishockey. Detta var inte helt uppskattat så det blev 2min i båset för osportsligt uppträdande.

SSK Future var mycket hungrigare än oss i första perioden och kan därför dra ifrån. Inget snack om att SSK Future var det bättre laget men ett resultat på 4-7 hade speglat matchen bättre. Nu har vi fått känna på att vi inte är odödliga och det kan ha varit en bra läxa. Nu laddar vi om inför morgondagens matcher.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar