söndag 8 januari 2012

ÅKIBS - Älvstranden 4-1 (0-0,4-1)

Första perioden drar igång i ett högt tempo. Båda lagen levererar chanser och Oskar får göra ett par vassa räddningar. Älvstrandens målvakt får också bekänna färg när skotten haglar på honom. Även om det inte blir några mål så bjuder båda lagen på en mycket underhållande innebandy till publikens förtjusning. Det laget som sätter första målet i denna matchen kommer att få ett stort övertag. Trots 0-0 så känns det som vi har det lilla övertaget.

I andra perioden kommer första målet och det blir ÅKIBS som sätter dit bollen. Linus jobbar till sig bollen i anfallet på höger kanten och spelar den snett bakåt till Martin. Martin klipper till bollen och vi har 1-0 vid 2:19. Båda lagen krigar men vi för mer av spelet och Älvstranden börjar tappa ork. Det är nu som alla timmars fysträning visar sig! Vi är pigga i benen och Älvstranden får jobba i uppförsbacke. Victor från bak mål spelar bollen till Max på högerkanten som levererar in till Benjamin framför målet. Benjamin tar skott och jobbar in sin egen retur med kraft och vilja. Den bollen skulle bara in! Vi har alltså 2-0 vid 9:20. Älvstranden har dock inte givit upp. Vid 10:40 kommer reduceringen 2-1. Detta efter att deras forward fått båga från vänsterkanten in mot mål och skjuta fritt. Emil tar ett risigt byte och vi tar ett snack på bänken. Emil får order att gå in med mer kraft och självförtroende. Våga göra det lilla extra och ta för dig! Vad händer? Jodå Emil krigar som ett lejon på vänsterkanten och slår en underbar smörpass till Rasmus i mitten. Rasmus trycker till bollen hårt och den sitter till höger om målvakten och vi har 3-1 vid 12:19. Vi tar nu över spelet mer och mer så Älvstranden tar Time-Out 15:40. Vi manar på killarna att nu växla upp och knäcka Älvstranden. Det är dags att skicka hem ett lag till från Gothia Cup! När Älvstranden försöker flytta upp laget och ta mark så händer det som brukar hända när man tar Time-Out mot ÅKIBS. Vi tar över spelet och som vi gör det. Vi plöjer sönder deras försvar fullständigt när vi kör den klassiska osjälviska klapp klapp varianten som går från Pontus till Fabian och avslutas av Niko med en smäck i tom bur när målvakten och hela Älvstrandens försvar står på läktaren och käkar korv. Jublet är totalt och man blir rent tårögd av detta skolboksanfall! Vi har nu 4-1 vid 16:29. Vi spelar nu smart och bevakar vår ledning. Älvstranden försöker och försöker men våra hungriga grabbar vinner närkamper och är först på bollarna mest hela tiden. Att Victor får 2min för slag vid 18:06 taggar bara våra grabbar ännu mer och viljan är total. Det är bara seger som lyser i ögonen på våra kämpande killar. När hesa Fredrik ljuder så vrålar laget in på plan!

Grunden till segern i matchen ligger i de otaliga fysträningarna som vi kört. Lagmaskinen ÅKIBS maler och nöter ut motståndet tills de inte orkar längre och då lägger vi i en extra växel och kör om i ytterfilen.

Tre eloger utanför laget ska delas ut:
1. Härligt att se att Älvstranden spelar innebandy genom hela matchen och inte börjar spela fult!
2. Bra domare som har ett bra grepp genom hela matchen.
3. Den fantastiska publiken som stöttar laget!!!!!!!!

Vi står nu som sista svenska lag kvar i Gothia Cup för 15 åringar och imorgon ska vi försvara Sveriges heder!

1 kommentar:

  1. Härligt jobbat vid datorn Bonny!! Jag vet vilket arbete det är att göra det, trött sliten efter en hel dag att så sätta sig med tankarna. Håller med att första målet blev väldigt viktigt som matchen utspelade sig. //Roger

    SvaraRadera