lördag 7 januari 2012

Vaxholm - ÅKIBS 2-8 (1-5, 1-3)

Vi är på plats i god tid inför matchen och gör oss redo. Vaxholm kommer ett par minuter efter utsatt tid och lunkar över planen som givna vinnare och strålar av överlägset självförtroende eftersom att de är obesegrade i turneringen och tror att de ska vinna lätt. Hur det går får vi snart se... Båda lagen känner på varandra även om det är vi som styr spelet från start så kommer Vaxholm till ett par avslut som Oskar tar hand om. Vi får ett frislag 6 min in på perioden. Vi kör en variant där vi spelar bollen emellan oss i en uppställning på rad. Det verkar som att frislaget gott om intet när bollen sedan liras runt till samtliga spelare i 5:an på plan i en cirkel runt målet. Skenet bedrar för när bollen gått ett varv runt målet så slår Martin upp den till Niko i högra hörnet som snabbt skickar in den till Fabian framför kassen som snabbt stänker in 0-1 vid 6:16. 8:04 så smäller det igen. Max snappat upp en boll på mitten som han snabbt spelar över till Benjamin på vänsterkanten som bruten in och utmanar backen och tar skott i farten. SCHA-SMACK! Och vi har 0-2. Knappa minuten senare tappar vi bort oss i anfallen och Vaxholm får på en vass kontring. När bollen spelas in från högerkanten in förbi våra backar så har deras forward bara att raka in den i tom kasse. Men nejdå! Oskar är av en helt annan uppfattning och gör en omöjlig dykräddning och plockar bollen! Detta stärker vårt lag lika mycket som det sänker motståndarnas lag. Vid 11:54 är det tredje kedjan som visar upp sig. Linus krigar som en tokhungrig iller bakom Vaxholms kassen. Linus kommer ut med bollen i klassisk Foppa position och spelar upp till Rasmus som står till höger om målet. Ett direkt skott med kraft och bollen går som en missil upp i målvaktens vänstra KRYSS! 0-3 och vi spelar nu en riktigt bländande innebandy och Vaxholm hinner inte med. Vi är först på nästan alla bollar och vi spelar med enorm kraft och självförtroende. Då Vaxholm inte hinner med drar de på sig en massa utvisningar som när Linus värks över sargen bakom Vaxholmskassen vid 12:27. Vi skickar in Powerplay formationen och den behöver bara 11 sekunder på sig. Victor och Fabian spelar bollen mellan sig i vänstra hörnen. Fabian håller sedan bollen och lurar ner Vaxholms box i vänster hörnet. Då kommer den, passen upp till Martin som bruten in från backplats och bollen sitter otagbart till höger om målvakten till 0-4. Vaxholm tappar tålamod och vid 15:41 så åker de på 2 min för protest mot domslut. Vid 18:24 så går vi bort oss vid ett byte och Vaxholm kan reducera till 1-4. Det är inget vi hänger läpp över för vid 18:54 så sitter 1-5. Det kommer efter att vi etablerat tryck på Vaxholms planhalva. Martin spelar över bollen till backkollegan Jonathan på andra sidan som provar bössan med perfekt resultat!

Det tar ett tag innan det händer något avgörande i andra. Vi för spelet och har press men skotten går antingen utanför, på målvakt eller på motståndarna. I en kontring när Oliver elegant stoppar Vaxholms spelaren och får frislaget till vår fördel så sparkar Vaxholms spelaren på Oliver. Resultat 2min i snickarboa för osportsligt uppträdande vid 4:21. Vi har ett bra Powerplay men bollen vill inte in. Vaxholms målvakt får görs ett par kvalificerade räddningar. Vi spelar avslappnat och Vaxholm checkar med tre spelar högt upp på vår planhalva för att stoppa våra uppspel men våra skickliga backar hittar lösningar med hjälp av våra kedjor och skapar farliga anfall istället. Martin bryter en kontring och tar själv bollen från backplats hela vägen upp på högerkanten och stänker själv in 1-6 vid 9:38. Vaxholm tar nu Time-Out. Vi tar ett snabbt snack att vi bara ska trumma på och spela safe. Det blir nu inte riktigt det uppsving som Vaxholm hade hoppats på för vid 10:04 gör vi istället 1-7. Det är Oliver som snabbt sätter igång anfallet på högerkanten upp till Max. Max spelar bollen snett bakåt till Victor som kommer med fart i mitten. Victor stänker in bollen läckert till höger om målvakten. Vid 13:13 får Vaxholm ett frislag till höger om slottet och de kör en variant som vi inte är med på och de kan reducera till 2-7. Trots målet så tappar Vaxholm mer och mer tålamod och bjuder på den ena efterslängen efter den andra. Vi bjuds på ännu en snabb spelvändning när Oliver kvickt skickar upp bollen till en helt ren Max i mitten. Max gör inget misstag utan stänket in bollen. När vi sedan gjort 2-8 vid 17:10 så tappar Vaxholm humöret och det blir ännu grinigare på planen. Jonatan åker på en rejäl armbåge i ansiktet. Med bara 12 sekunder på matchen så åker Fabian på en onödig tackling på mitten och Fabian grinar illa när han kliver av planen. Sekunderna senare står vi som segraren 1/8 finalen och glädjen är total!

I denna matchen så spelar grabbarna en fantastiskt underhållande innebandy. Det är en lagvinst där alla kämpar och sliter för laget! Härligt spelat grabbar!

En extra eloge går till tjejerna som dömde matchen på ett föredömligt sätt! Helt klart de bästa domarna vi haft hittills i turneringen!

Nu väntar Älvstranden i 1/4 finalen 21:20 ikväll!

1 kommentar:

  1. Väntar med spänning på matchen mot Älvstranden.
    Det här ju skitbra gjort av Er grabbar.
    Lycka till Bebben!

    SvaraRadera