söndag 29 januari 2012

ÅKIBS – Capricorn 9-1 (1-0,8-1)

ÅKIBS – Capricorn 9-1 (1-0,8-1)

Första perioden börjar lite trevande co de båda lagen känner på varandra och spelet är avvaktande. Fabian får chansen i mitten av perioden med ett vasst skott från mitten. Niko är med på returen och plockar upp bollen och bågar genom hela slottet med start till höger om målet. I slutet av bågen stänker Niko bollen i ribban så det sjunger i hela hallen. Vid 17:14 så åker Pontus på 2 min för upprepande slag inom laget. Capricorn ställer upp för Powerplay. Det blir inte riktigt som de hade tänkt sig för vi kniper bollen om och om igen. Victor knycker bollen vid mitten och tar dem med sig ner i Capricorns vänstra hörn. Han får med sig två Capricorn spelare som vill ta tillbaka bollen. Det hela slutar med att Victor trollar på båda spelarna på läktaren och bryter fräckt in på målet. Med en fräck dragning lägger han in bollen under armen med backhand på en slajdande Capricorn målvakt och vi har 1-0 vid 18:00. Resten av vårt boxplay är stabilt och vi går tryggt till periodvila utan att släppa in något mål.

Andra perioden börjar i ett helt annat tempo. Det tar bara 23 sekunder för Pontus att göra mål. Han stänker in bollen från vänsterkanten efter att ha bågat in och utmanat i slottet. KABLANG så sitter 2-0 i vänstra krysset. Det är inte slut här. Två byten senare så slår Martin en löpboll till Linus på högerkanten. Linus drar ifrån sin spelare och gör en liten snabb båge till höger om målet och spelar in bollen till Rasmus som kommer med fart och slår in den perfekta passen från Linus med en backhand smäck till 3-0 vid 1:24. Capricorn tar nu Time-Out. Det får resultat vi misslyckas med en rensning på högerkanten och Capricorn spelare får fritt att prickskjuta in 3-1. Pontus har ett skott i vänster kryssribba. Capricorn har ett skott i stolpen. Rasmus kommer fri och ska precis lägga in bollen då han får en klubba under foten som han trampar på. Han halkar och vrider knät så illa att vi får bära honom av plan. Nu lägger vi i en extra växel. Jonte skicka ner bollen till Niko i högerhörnet. Niko plockar upp bollen och går i en båge åt höger. Martin kallar på bollen samtidigt som han rusar in mot slottet. Niko lägger bollen på Martins blad och Martin stänker in bollen med ett snabbt handledsskott till 4-1 vid 5:37. Nu börjar våra killar att spela ut och leverera härlig innebandy. 8:40 så kommer 5-1. Niko kommer på högerkanten och slår bollen snett bakåt till Fabian som kommer med fart och bombar in bollen i vänster kryss. Nu har vi en stabil ledning och våra debutanter från P97 får vara med att spela SM. Vi stuvar in dem en efter en under resten av perioden. In på banan kommer backparet Viktor Ekberg & Adam Hultberg. Anton Winberg spelar med Martin på backen. Victor Fredriksson kliver in i anfallet. Samtliga dessa spelare visar att de är hungriga och tar för sig bra på planen. Med detta så kan vi vila våra ordinarie P96 spelare inför nästa match. Vi byter även in Oskar så att han får lufta vingarna lite då han varit sjuk i veckan och missat två av tre träningar. Vi trycker in 6-1 vid 9:23. Fabian slår en direkt pass från högerkanten och Pontus stänker in bollen från vänsterkanten, målvakten hinner bara inte med i sidoförflyttningen. 10:03 åker Capricorn på 2 min för hårt spel. I powerplay så slår Victor in bollen från bakom kassen med adress till Max. Bollen tar dock lite turligt på en Capricorn back och går in i mål och vi har 7-1 vid 11:00. 12:34 kommer 8-1, Det är Martin som äger högerkanten och spelar sedan in bollen snett bakåt till Pontus i slottet som trycker in bollen i vänstra krysset. 9-1 kommer vid 12:51. Benjamin spelar in bollen till Max som lite lurigt trixar in bollen. Vi spelar nu av perioden och stuvar om i laget hela tiden för att vila våra spelare optimalt inför nästa match. Coachningen går på högvarv trots den stora ledningen. Spelarna gör ett fantastiskt jobb och står över byten för att spela nästa.

Matchen börjar lite trevande och vi känner på Capricorn som vi aldrig har mött tidigare. Men när vi i andra perioden lägger i en högre växel så är de helt chanslösa. Vi spelar en fantastisk innebandy som är en fröjd att titta på. Vi vill även skicka ett extra tack till spelarna från P97 laget som är med och avlastar oss så att vi har mer energi till nästa match. Det gör de på ett exemplariskt sätt och tar för sig respektlöst på planen och visar att i ÅKIBS så spelar man för hela klubben med ett stort hjärta.

Vi lyfter på hatten för grabbarna efter uppvisningen!

Bonny, Thomas, Göran och Daniel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar