söndag 15 januari 2012

FBC Malmö – ÅKIBS 3-5

FBC Malmö – ÅKIBS 3-5 (0-2,2-1,1-2)
Vi rivstartar första perioden och tar ledningen redan efter 55 sekunder. Det är Niko som trollar bort en gubbe i mitten på höger kanten och spelar över bollen diagonalt till Fabian som står till vänster framför om kassen. Målvakten som är mitt i en sidoförflyttning har inte en chans och bollen sitter i högra krysset, 0-1. Vi trummar på och försöker skapa nya möjligheter. Malmö är inte helt ofarliga och de får på ett snabbt skott i slottet som är på väg upp i Eriks högra kryss. Men en blixtsnabb reflexräddning plockar Erik bollen, phu! Max krigar om bollen på högerkanten på offensiv planhalva. Mitt i fighten som studsar bollen bak till Oliver på backplats som laddar bössan. Med ett rappt dragskott så bollen i en skruvad båge upp i högra krysset till 0-2 vid 8:57.

Andra perioden får inte en sådan smakstart som första utan vid 2:06 så reducerar Malmö till 1-2 efter en kontring som vi inte hinner hem på och blir överspelade. Vid 4:09 så åker Malmö på 2 min för ottillåten trängning. Vi skickar in powerplay formationen och trots massiv press så lyckas vi inte få in bollen. Vi trycker på och när Jonathan försöker ta skott från backplats så springer två hungriga Malmö spelare fram och bryter. De blir 2 mot 0 och kan enkelt lägga in kvitteringen 2-2 vid 11:06. Lite snörpligt men så är innebandy. Vi har ett mönsteranfall där vi trollar bort hela Malmö laget. Fabian drar med sig Malmöförsvaret i en kontring långt ut på vänsterkanten. Han spelar sedan bollen till en helt fri Pontus som bara har att lägga in bollen med backhand. Pontus blir själv så överraskad över hur fri han är att han inte riktigt vet vad han ska göra med bollen så han försöker spela Niko som kommer rusande men passen når inte Niko. Alla och jag menar alla i hela hallen blir helt förvånade över hur fri Pontus är mest förvånad var nog Pontus. Vi pressar nu hårdare och Niko ligger på högt upp i offensiv planhalva och stör Malmöbackarnas uppspel. Inte nog med det han knycker bollen till höger om målvakten och spelar upp bollen till en fri Fabian som också ligger högt upp i banan. Fabian trycker till bollen direkt och den sitter till vänster om målvakten till 2-3 vid 14:15. Detta var ett mycket viktigt mål psykologiskt. Nu kunde vi gå till periodvila med ledning.

Tredje perioden börjar lite segt och vi kommer inte upp i den fart under skorna som vi är vana vid. Vi har svårt att möta lag som inte har ett högt innebandytempo och det märks in denna match. Men i mitten av perioden så bjuds vi på en härlig läckerbit. Det är Max som börjar anfallet på högersidan med ett snabbt uppspel till Benjamin till vänster som klapp klappar med Victor så läckert att hela Malmölaget är uppe på läktaren och handlar korv innan Victor avslutar med att stänka in 2-4 vid 7:04. Malmö tar nu time-out för att få ordning på sina styrkor. Minuten senare så trycker Malmö på och vi lyckas inte rensa undan bollen utan de kan stänka upp den i högra krysset på en skymd Erik och vid har 3-4 vid 8:07. Vi ökar nu tempot i matchen och går på att punktera den. En kille som inte har punktering är Victor som kommer trollande på vänsterkanten och bryter in mot målet i full fart. Han spelar över till Max på högerkanten som bara har att lägga in bollen i tom kassen. Max skjuter utanför men det är inte slut med det för bollen studsar rakt ut till Max mitt på bladet och han får en chans till. Den missar han inte utan vispar in 3-5 vid 9:28. Nu lugnar vi ner spelet och håller bollen inom laget och kliver inte upp och blottar oss i onödan. Malmö blir mer och mer frustrerande att de inte får låna bollen och vi får se en del onödiga efterslängar och ibland rent av farligt spel som kan skada våra spelare. Vid 14:10 så åker en Malmö spelare på 2 min för fördröjande av spelet när han kastar iväg en av våra spelares klubba efter en avblåsning. Vi spelar nu bara av de sista 50 sekunderna med säkert spel inom laget.

Dagens match var en ren arbetsseger. Vi faller ner i Malmös lägre tempo och detta gör att vi inte kan skapa i den omfattning som vi är vana vid. Vi behöver jobba mer på att möta lag med lägre tempo och måste helt klart bli bättre på det. Lagets kämparglöd gör dock att vi kan vinna även dessa matcher! Vi behåller tredjeplatsen i tabellen och nästa vecka möter vi Munka Ljungby i slaget om tredjeplatsen!

Bra jobbat grabbar!

Bonny & Thomas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar