måndag 9 januari 2012

ÅKIBS - Bohemians 4-9 (1-4,3-5)

Första perioden drar igång i ett rafflande tempo. Matchen står och väger och det radas upp chanser på båda hållen. Målvakterna får visa sina bästa sidor och vi får se den ena kvalificerade räddningen efter den andra av Oskar såsom av hans motståndare på andra sidan. Det är dock Bohemians som lyckas att överlista Oskar först. Det är en boll som kommer från bakom målet upp i banan och med ett snabbt direktskott sitter bollen. Vi trycker på och vi har flera chanser men antingen så räddar målvakten eller så går bollen utanför. Fabian slår en öppnande kross boll från högerkanten över till Niko som kommer med fart genom Bohemians försvar och drar målvakten men bollen går precis utanför. Niko som är otroligt het för dagen ligger högt upp i banan och sliter och jobbar så att det ryker om det. Till höger om Bohemians målet så sladdar Niko rundor så att däckröken ligger tätt och kommer tillslut ut med bollen. Han tar ett par snabba steg och levererar sedan bollen till Fabian som distinkt trycker in kvitteringen 1-1. Minuterna senare så gör Bohemians ett par snabba passningar och ett snabbt avslut och vi har 1-2. Vi krigar och kämpar för att kvittera igen. Vi tar skott på skott Max skjuter 2 gånger men målvakten räddar, Victor tar nästa retur och skjuter med men bollen vill inte in. Istället så kommer Bohemians i en kontring men skottet går utanför. Sargreturen går rakt ut till en släpande Bohemians forward som kan raka in 1-3. Det kändes inte helt rättvist efter vår hårda press tidigare. Bohemians är inte helt ofarliga utan de anfaller snabbt i omgångar och våra backar och Oskar får jobba enormt. I slutet av perioden så får de komma fria på vänsterkanten och tar skott. Returen hinner vi inte rensa undan utan de kan skicka in 1-4.

Vi taggar om inför tredje och vi är inte avhängda för vi är med i matchen men har inte fått den utdelning som behövs när man möter så här bra lag. Jonathan tar i för kung och fosterland och skickar in en halvlobb in mot Bohemians kassen. Niko står framför och vispar till bollen på volley och där sitter 2-4! Vilken läckerbit! Tyvärr så svarar Bohemians snabbt med att slänga ett skott på mål och bollen styrs in retligt in till 2-5. Vi får ett frislag uppe i mitten. Martin petar till Jonathan som tar skott. Bollen stoppas av en Bohemians försvarare men studsar ändå framåt. Jonathan jobbar till sig bollen och lägger ett grymt skott på mål, reducerat till 3-5 vid 6:13. Vi är med i matchen igen. Bohemians gör en snabb spelomställning och kör ett läckert klapp klapp som våra grabbar brukar göra och vi hinner inte med och bollen sitter snyggt i mål. Det är bara att lyfta på hatten. Vi stuvar nu om i laget och går ner på två femmor. Vi byter även Oskar mot Erik. Vi kan inte säga att någon spelare har varit dålig på något sätt men vi vill se om vi kan bryta trenden och skapa något annorlunda. Bohemians trummar på och gör 3-7 efter en bågning på vänsterkanten som vi inte hinner med att följa. 3-8 är även den en läckerbit med klapp klapp. Det som är härligt att se att samtliga spelare på plan ger ändå 110% hela tiden och kämpar och sliter! Vi coachar och skickar in spelare i olika formationer för att få ut mesta möjliga ut våra tappert kämpande grabbar. Det lönar sig för vi gör 4-8 efter en snabb passning från Rasmus upp till Benjamin som tar sig med kraft igenom Bohemians försvaret och stänker upp bollen i nättaket. Martin åker på 2 min för osportsligt uppträdande när han busat med en motståndare. Boxen gör ett enormt jobb och håller undan länge men med sekunder kvar på utvisningen så orkar vi inte stå emot mer och det blir 4-9. Inte ger vi oss för det. Vi trycker på och kämpar framför Bohemians kassen. Jonathan ramlar och när han ligger så passar han Emil som stänker in bollen. Tyvärr så är det inte tillåtet att spela bollen när man ligger så istället för mål så blir det 2 min i båset för Jonathan. Vi skickar in Boxen och det blir inte som Bohemians kunde tro utan vi etablerar tryck på Bohemians planhalva istället! Vilken kämpar glöd! Vi lyckas inte göra några fler mål utan matchen slutar 4-9.

Det är inget snack om saken, Bohemians var det bättre laget men vi gav dem helt klart en match. När vi var på planen så gav vi 110% hela tiden och vi gav aldrig upp matchen! Vi gjorde vårt yttersta men vi räckte inte hela vägen fram.

Sträck på er grabbar ni var fantastiska!

3 kommentarer:

  1. Tack alla spelare, ledare, suporters och föräldrar för fantastiska dagar! Jag blir helt varm när jag tänker på vad ni lyckats med dessa dagar! Jag är en otroligt stolt mamma!
    /Cina

    SvaraRadera
  2. vilken rolig cup asså jag tackar alla i laget, tränare och föräldrar enormt jobb av alla jag ser redan fram i mot nästa Gothia !!/ Erik

    SvaraRadera
  3. enormt bra jobbat killar o ledare, ni e en fröjd att se på. /Mats

    SvaraRadera