söndag 29 januari 2012

Gårdarike – ÅKIBS 4-3 (1-1,3-2)

Gårdarike – ÅKIBS 4-3 (1-1,3-2)
Matchen börjar i ett högt tempo och båda lagen är taggade till tänderna i denna gruppfinal. I en snabb spelvändning så får en Gårdarike spelare gå igenom försvaret och sedan avsluta med ett skott i slottet som sitter chanslöst för Erik i kassen till 1-0 vid 6:32. Oliver tar skott från backplats och bollen tar i högerstolpen för att sedan studsa ut bakom målvakten på andra sidan. Spelet är böljande och det radas upp chanser för båda lagen och målvakterna får visa upp sig gång på gång. I anfallet så i kamp om bollen så studsar den ut till Martin i mitten. Martin kliver fram och smäcker in kvitteringen 1-1 vid 10:48. Vid 13:14 så åker Åstorp ut 2 min för upprepade förseelser men vi håller tätt i boxen på ett exemplariskt sätt även om det hettar till ett par gånger.

Andra perioden börjar med att Niko ligger på högt och checkar sin spelare på högerkanten. Niko knycker bollen och tar fart ner i högerhörnet och fortsätter bakom kassen. Där gör Niko ett bredställ så det skriker i däcken och vänder på en femöring för att snabbt kasta sig mot första stolpen och retfullt lägga in bollen köksvägen till 1-2 efter ynka 18 sekunder av andra perioden. Vilken smakstart! Vi 4:08 så kan Gårdarike kvittera till 2-2 på ett snabbt uppspel och bollen sitter i högerkrysset. Vi kämpar på och Emil krigar på vänsterkanten med två ryggsäckar i form av Gårdarike spelare på ryggen. Det slutar med att Gårdarike åker på 2 min för otillåten trängning. Vi bjuds på ett av de effektivaste powerplay vi har sett på länge då vi redan efter 18 sekunder kan stänka in bollen. Den är Martin som på backplats spelar över till Fabian på vänsterkanten. Fabian klipper till bollen direkt och den sitter till höger om målvakten och vi har 2-3 vid 4:48. Gårdarike får ett frislag i högerhörnet och de kör en variant för att lura oss till felaktigt avstånd. Benjamin går på finten och får sitta 2 min i snickarboa vid 5:52. Vi håller undan bra i boxen och Gårdarike kan inte få in bollen. Niko snappar upp en boll vid mitten och får kommer fri med målvakten. Han lurar upp målvakten på läktaren och ska bara lägga in bollen i tom kasse när kan lägger den utanför istället. Nu blir det mål på andra hållet istället. 3-3 kommer efter att vi legat högt i anfall och Gårdarike kommer på en kontring. Vi orkar inte följa spelaren när han bågar ut till vänster och han kan lägga in kvitteringen bakom en skymd Erik i kassen vid 12:46. Erik för revansch i anfallet efter där han får göra en läcker räddning! 13:16 så åker Niko på 2 min för slag. Vi tappar markering framför målet och forwarden får slå in bollen efter att fått en läcker Foppa passning serverad. Vi har alltså 4-3 vid 13:35. Niko blir nersprungen i högerhörnet när han ligger där och simmar på golvet uppfattar domaren det som liggande spel och Niko får lydigt gå och sätta sig 2 min igen. Vid 15:41 så tar vi Time-Out och ökar pressen mer och mer. Vi plockar målvakten den sista minuten och precis när klockan slår över till 20:00 så gör vi 4-4. Domaren anser att tiden var ute och dömer bort målet. Oavgjort hade dock inte hjälpt då Gårdarike hade bättre målskillnad i gruppen.

Vi gör en stabil match och bjuder verkligen regerande svenska mästarna Gårdarike på en härlig fight. Det var en så jämn match att det är tillfälligheter som avgör. En stolpe in istället för stolpe ut hade kunnat vända matchen till vår fördel. En av Gårdarikes tränare sa efter matchen att frågan är om ÅKIBS inte egentligen var de värdiga vinnarna idag. Vi önskar Gårdarike lycka till i SM och hoppas att de kan försvara Skånes heder och vinna igen!

Vi vill passa på att tacka alla föräldrar som hjälper till och ser till att vi kan genomföra Newbody Cup. Utan ert engagemang hade detta inte varit möjligt. TACK!!!!

Vi skickar även ett tack till den fantastiska publiken som fyllde våra läktare och stöttade oss i matcherna! VILKET TRYCK!!! Var det en A-lags match? Med tanke på hur mycket publik det var på plats kunde man tro det!

Bonny, Thomas, Göran & Daniel

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar